CTP zvažuje neveřejnou nabídku akcií

02.06.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 2. června (ČTK) - Developerská skupina CTP Invest oznámila úmysl učinit neveřejnou nabídku až 30 procent akcií svého nemovitostního fondu CTP Property NV. Firma by touto cestou mohla získat až 180 milionů eur, tedy zhruba 4,5 miliardy korun. CTP chce takto získané peníze využít k financování další zahraniční expanze na Slovensko, do Polska a Rumunska. Společnost o tom informovala v tiskové zprávě.

CTP Property NV je nemovitostním fondem registrovaným v Nizozemsku. Portfolio fondu aktuálně tvoří přibližně 120 průmyslových a kancelářských budov, sdružených ve 36 průmyslových parcích o celkové hodnotě zhruba 1,2 miliardy euro (kolem 30 miliard korun). Celková pronajímatelná plocha těchto nemovitostí je asi 1,4 miliardy metrů čtverečních.

Developer již minulý týden oznámil, že získal od Raiffeisenbank pro investice v Česku úvěr 48 milionů eur, tedy přibližně 1,2 miliardy korun.

CTP už v polovině prosince úvěr od Evropské investiční banky získala 462 milionů eur (asi 11,6 miliardy korun). Podle dřívějšího sdělení generálního ředitele firmy Remona L. Vose jsou také peníze z této půjčky určeny na developerské aktivity společnosti v Česku.

Celkové investice developera v Česku přesáhly miliardu eur (kolem 25 miliard korun). Mezi jeho hlavní projekty patří Central Trade Park v Modřicích a Humpolci nebo administrativní komplexy Axis Office Park v Brně, Plzni a Praze. Hodnota dokončených nemovitostí CTP je přibližně 34 miliard korun.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK