VERZE 2-CTP umístí až 30 pct akcií mezi vybrané investory

02.06.2008 | , Reuters
Zpravodajství ČTK


(přidává podrobnosti, citát, plány na...

...IPO)

Realitní a developerská firma CTP Group umístí až 30 procent akcií svého nemovitostního fondu mezi vybrané investory s očekávaným výnosem 180 milionů eur, uvedla společnost v pondělní zprávě.

CTP chce využít výnos z neveřejné nabídky k financování další expanze na Slovensko, do Polska a Rumunska a k urychlení projektu instalace solárních panelů o celkovém výkonu 60 megawattů do průmyslových areálů v Česku.

"Náš loni vytvořený nemovitostní fond CTP Property se úspěšně rozrostl o nová aktiva a vzhledem k dalším připravovaným projektům předpokládáme, že tento vývoj bude pokračovat i v příštích měsících a letech," citovala zpráva generálního ředitele a spolumajitele CTP Remona Vose.

"Private placement (neveřejná nabídka akcií) by měla společnosti CTP přinést přibližně 180 milionů eur v jedné nebo více nabídkách," dodává zpráva.

Firma loni zvažovala umístění nemovitostního fondu CTP Property, jehož portfolio 36 průmyslových parků oceňuje na 1,2 miliardy korun, na akciové trhy.

Primární emisi akcií však odložila kvůli turbulencím na kreditních trzích ve světě.

Zdroj blízký společnosti nicméně uvedl, že neveřejná nabídka neznamená upuštění od plánů na primární emisi akcií na burze.

"IPO se stále zvažuje. Neznamená to, že by ten záměr spadl se stolu," řekl zdroj.

[PRAHA/Reuters/Finance.cz]

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK