Prima poskytne část své vlastní tvorby Novinkám.cz a Stream.cz

02.06.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 2. června (ČTK) - Televize Prima bude poskytovat část své vlastní tvorby internetové televizi Stream.cz, svá zpravodajská videa pak serveru Novinky.cz. Média se také dohodla na způsobu zveřejňování reklamy ve sdíleném videoobsahu a dělení výnosů z ní. Podle šéfa Primy Marka Singra je to první krok v internetové strategii této komerční televize, vlastní portál, který by začal konkurovat projektu Novy Tn.cz, ale podle něj nechystá. Zástupci těchto tří médií dnes o spolupráci informovali novináře.

Na Stream.cz tak bude možné v první fázi v červnu zhlédnout několik dílů divácky nejsledovanějšího pořadu Primy, seriálu Velmi křehké vztahy, lifestylového magazínu Top Star a cyklu Jak se staví sen. Další pořady budou přibývat od července, na podzim by to podle Primy měly být díly seriálu Ošklivka Katka či pořadu Hádej, kdo jsem.

"Je to spolupráce strategická...v tuto chvíli začínáme prvním krokem, protože musíme vidět, jaký zájem vytvoříme. Podle toho se potom odvíjí ledasjaké formy spolupráce," uvedl Singer. Spolupráce bude exkluzivní, a tak Prima zřejmě skončí dosavadní spolupráci s Centrum.cz a Atlas.cz, zaměřenou většinou na konkrétní jednotlivé projekty.

Podle zástupce Stream.cz Miloše Petany je spolupráce s Primou velkou příležitostí k tomu rozšířit nabídku pro uživatele. Dosud tato internetová televize nabízí vlastní obsah, například seriál Gynekologie 2, a řadu videí od veřejnosti. Nyní tak nabídnou třetí typ videa, profesionálně vytvořené televizní obsahy. "Neočekáváme ten nápor ihned, ale někdy v průběhu léta a rozhodně pak podzimu a zimy očekáváme, že minimálně 100.000 lidí denně by měla být ta část, kterou získáme prostřednictvím Primy," podotkl.

Podle šéfredaktora serveru Novinky.cz, který provozuje Seznam.cz ve spolupráci s deníkem Právo, Vladimíra Dušánka si server od spolupráce slibuje rozšíření a zvýšení počtu videopříspěvků. "Doufáme, že se dostaneme k videopříspěvkům z regionů, kde zatím máme tu oblast slabší," podotkl. Dosud Novinky.cz odebírají videa od Stream.cz a také od agentur ČTK a Reuters.

Podle Singra je spolupráce prvním krokem v internetové strategii Primy, která chce k sobě přitáhnout více mladých diváků. Konkurovat Nově a jejímu serveru Tn.cz se ale nyní nechystá. "Touhle cestou se zatím nechystáme jít, ale je to otázka vývoje. Nechystáme se spustit zpravodajský portál, paralelně s Novinkami už vůbec ne," uvedl Singer.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK