REUTERS TÉMATA DNE - 3.ČERVNA

03.06.2008 | , Reuters
Zpravodajství ČTK


Reuters přináší přehled hlavních zpráv a událostí, které mohou v pondělí ovlivnit obchodování na domácích finančních trzích...

...

Začátky akcí jsou uvedeny ve středoevropském letním čase (GMT+2) ======================= EKONOMICKÁ DATA ======================== Makroekonom. ukazatele jsou v reálném čase na.........<ECONCZ> Starší makroekonomické zprávy na ............[CZ-RTRS-LCS-ECI] Přehled odhadů trhu na indikátory na...............<CZ/ECON15> ==================== OČEKÁVANÉ UDÁLOSTI V ČR =================== * Premiér Mirek Topolánek bude jednat s ministrem obchodu Spojených států Carlosem Gutierrezem o vzájemném obchodu a investičních možnostech obou zemí. * Ve 14:00 začíná 32.schůze Poslanecké sněmovny, která má mimo jiné na programu první čtení zákona o odškodnění církví a vypořádání jejich majetkových vztahů se státem a novely zákonů o nemocenském a důchodovém pojištění. Kompletní deník naleznete na ..............[CZ-RTRS-LCS-DIARY] =============== OČEKÁVANÉ UDÁLOSTI V ZAHRANIČÍ ================= * Setkání ministrů financí Evropské unie v Lucemburku. * Hrubý domácí produkt Slovenska za 1.čtvrtletí, zpřesněný, v 09:00.

* Prezident ECB Jean-Claude Trichet vystoupí na konferenci OECD v Paříži v 9:30.

* Hrubý domácí produkt eurozóny za 1.čtvrtletí, zpřesněný, v 11:00

* Podnikové objednávky a revidované objednávky zboží dlouhodobé spotřeby v USA za duben v 16:00.

* Konference v Barceloně za účasti prezidenta ECB Tricheta. Přes telemost vystoupí i prezident Fedu Ben Bernanke. ================== ZPRÁVY ZE SERVISU REUTERS =================== * Vláda schvaluje přímý prodej Letiště Praha [nKOR251656] * CTP umístí až 30 pct akcií mezi vybrané investory [nKOR250224] * Agentura EU zamítá propagaci léku Zentivy [nVOD238968] * Pražská burza stagnuje, reality ale klesají [nVOD250718] * Reálný růst českých mezd v 1.kvartále zrychlil [nVOD224929] * Prům.aktivita Česka v květnu na 3letém minimu [nVOD224233] * Rozpočet ke konci května se schodkem 38,3 mld Kč [nVOD242764] * MF plánuje 10leté eurobondy, krátí domácí emise [nVOD243762] ===================== VÝBĚR Z TISKU ===========================

(Agentura Reuters články neověřovala a neručí za jejich přesnost)

DOHODA O POPLATCÍCH U LÉKAŘE

Strany vládní koalice se dohodly na kompromisu o poplatcích u lékaře: Co nejdříve budou od poplatků osvobozeni novorozenci, od ledna 2009 se pak zruší poplatky pro děti do šesti let a omezí se limit pro děti do 15 let na 3000 korun ročně.

Mladá fronta Dnes, str. A1

ODS ZTRÁCÍ LOAJALITU POSLANCE TLUSTÉHO

Poslanec Vlastimil Tlustý nechce podpořit zákon o církevních restitucích nebo zákony o policii a tajných službách. Premiér Mirek Topolánek prohlásil, že vláda s jeho hlasem ve sněmovně již nepočítá. Koalice i tak disponuje většinou 101 hlasů.

Mladá fronta Dnes, str. A2

NEMOCENSKÁ OPĚT ZDARMA

Vláda představila další změny nemocenské: navrhuje od září platit za první tři dny nemoci 25 procent denního základu mzdy a poté 60 procent. Od ledna by se měla nemocenská změnit ještě více - za první tři dny nemoci nedostane zaměstnanec žádnou náhradu, od 4. do 10.dne mu bude vyplácet firma 60 procent denního základu a poté mu bude stejnou výši hradit stát.

Mladá fronta Dnes, str. B3

PORADCE CENÍ LETIŠTĚ NA 60 AŽ 70 MLD KČ

Podle společnosti Credit Siusse, která zpracovala pro vládu finanční analýzu k privatizace Letiště Praha, by mohl stát za prodej 100procentního majetkového podílu získat 2,4 až 2,8 miliardy eur, tedy zhruba 60 až 70 miliard korun.

Hospodářské noviny, str. 16

MOL CHCE KOUPIT DVĚ FIRMY ZE SKUPINY ČEZ

Společnost ČEZ <CEZPsp.PR> chce prodat maďarské skupině MOL <MOL.BU> dvě dceřiné firmy - I&C Energo a Enrospol.

Hospodářské noviny, str. 16

AKCIE NWR V PRAŽSKÉM INDEXU PX

Akcie těžební společnosti New World Resources <NWRSsp.PR> budou mít v indexu pražské burzy PX <.PX> podíl 10,94 procenta. Nové složení indexu bude účinné od 23.června.

Hospodářské noviny, str. 23

OPOZICE CHCE PŘEDČASNÉ VOLBY

ČSSD chce, aby se v příštím roce konaly předčasné volby, nemá však zatím žádné oficiální usnesení nebo plán, jak je prosadí. Situaci ve vládní koalici pouze označila za velmi vážnou krizi.

Hospodářské noviny, str. 2

FABIA CHCE DOBÝT RUSKO A ČÍNU

Fabia by se měla stát nejprodávanějším modelem značky Škoda v Rusku a Číně, uvedl člena představenstva automobilky Volkswagen <VOWG.DE> Detlef Wittig.

E15, str. 1 ======================= ZRCADLO TRHŮ =========================== Index PX <.PX> zavírá na 1685,1 bodu (0,0 procenta) Index Dow Jones <.DJI> 12.503,8 bodu (-1,1 pct) Index Nasdaq <.IXIC> 2491,5 bodu (-1,2 pct) Česká koruna <EURCZK=> obchoduje na 24,880 za euro (+0,3 pct) ================================================================

PŘÍBUZNÉ ZPRÁVY A TÉMATA: Zprávy z východ.Evropy [CEEU] Zprávy o ČR v angličtině [CZ-LEN] České akciové zprávy [CZ-E] Domácí zprávy o ČR a SR [CZS] Všechny akciové zprávy [E] Zprávy o ČR v češtině [LCS] Dluhopisový trh [CZ-DBT] Devizový trh [CZ-FRX] Zprávy z maďarského trhu [FT/] Zprávy z polského trhu [PLN/] Dluhopisy rozvíjejících se ekonomik [EMRG/DBT] Devizový trh rozvíjejících se ekonomik [EMRG/FRX] Všechny zprávy z rozvíjejících se ekonomik [EMRG] Ekonomické indikátory střední a východní Evropy [CONV/DIARY] Všechny zprávy ze střední a východní Evropy [EEU] Akciové trhy střední a východní Evropy [.CEE] Hlavní zprávy -- Rozvíjející se trhy [TOP/EMRG] Hlavní zprávy -- Ekonomická konvergence [TOP/EAST] Ek. ukazatele ČR [CZ/ECI] Ek. ukazatele Maďarsko [HU/ECI] Ek. ukazatele Polsko [PL/ECI] Ek. ukazatele Slovensko[SK/ECI]

ROZSÁHLEJŠÍ PŘEHLEDY: <CZ/EQUITY> <CZECH> <EQUITY> <REUTERS>

<nTOPNEWS> <NEWS> <BONDS> <MONEY>

<COMMODITY> <ENERGY> ================================================================ Editor zpravodajství: Martin Dokoupil, tel. +420 224 190 477 E-mail: prague.newsroom@thomsonreuters.com ================================================================

[PRAHA/Reuters/Finance.cz]

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK