Poštovní spořitelna myslí dopředu na vzdělávání mladých

05.06.2008 | , Poštovní spořitelna
Tiskové zprávy


Poštovní spořitelna připravila nový produkt „SPOŘENÍ NA VZDĚLÁNÍ“ se zvýhodněnou úrokovou sazbou 3,25 % p.a.  

Poštovní spořitelna přichází s další novinkou na bankovním trhu pro mladé. Jedná se o produkt s názvem „SPOŘENÍ NA VZDĚLÁNÍ“, které umožňuje postupně ukládat peněžní prostředky na budoucí studium za zvýhodněnou úrokovou sazbu. Podmínkou je pouze doba spoření alespoň 3 roky, minimální roční vklad ve výši 1 200,- Kč a následné doložení zápisu ke studiu na střední nebo vysoké škole.

„Novinku jsme připravili s předpokladem, že školné bude dříve nebo později zavedeno i na veřejných školách. Ovšem mladí ve spoustě případů za studium musí platit již nyní a to nejen na soukromých školách,“ řekl k tématu Petr Mikoláš, investiční manažer Poštovní spořitelny. Vkladový účet pro spoření na vzdělání je primárně určen mladým do 21 let, za nezletilé účet zakládají rodiče. Zodpovědní rodiče mohou svým dětem spořit na budoucí studium již od jejich narození.

Zvýhodněná úroková sazba je v současné době stanovena ve výši 3,25 % p.a. Na rozdíl od jiných spořicích produktů není tato zvýhodněná sazba spojená s výší zůstatku na účtu. „Pravidelným odkládáním i poměrně malých částek je s pomocí našich úroků možné ušetřit na vzdělání dětí. Ušetřené peníze bude možné využít pro studium na středních školách, učilištích, vyšších odborných školách i všech typech vysokých škol,“ dodal Petr Mikoláš

Poštovní spořitelna se stále snaží být o krok napřed.  Při tvorbě nových produktů zohledňuje trendy a snaží se aktuálně reagovat na situaci na trhu, stejně jako na ekonomický a politický vývoj. Vzhledem k tomu, že lze v blízkém časovém horizontu zavedení školného předpokládat na veřejných vysokých školách, je nový produkt Poštovní spořitelny dalším vstřícným krokem k zajištění plné spokojenosti svých zákazníků.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy