ERP systémy třídy BYZNYS hlásí připravenost pro přechod na euro

16.06.2008 | , J.K.R. s.r.o.
Tiskové zprávy


Na základě legislativních kroků na Slovensku a v návaznosti na standardy EU pro přechod z lokální měny na euro, už má společnost J.K.R. připravený časový scénář implementace jednotlivých kroků pro přechod uživatelů ERP systémů třídy BYZNYS na společnou evropskou měnu.

Slovensko bude na euro přecházet způsobem „Velkého třesku“, který stanovuje zavedení eura k 1. Lednu 2009 součastně do hotovostního i bezhotovostního oběhu bez přechodného období. Tohoto dne se také evropská měna stane na území Slovenské republiky zákonným platidlem.

První fáze přechodu na euro je dvojí zobrazení (oceňovaní), tzn. uvádění údajů o ceně ve slovenských korunách i v eurech součastně. Pro účely dvojího zobrazení se pro přepočet použije výhradně konverzní kurz, který bude stanovený Radou EU v červenci 2008. Dvojí oceňování začne od srpna 2008 a bude končit 31. prosince 2009, dobrovolně však může pokračovat až do 30.června 2010. Kromě údajů v SKK a EUR musí informace o ceně obsahovat také konverzní kurz.
Úpravy v systémech třídy BYZNYS budou zpracovány v předstihu, tj. před plánovaným začátkem dvojího oceňování, kterým je 1. srpen 2008.

Všichni uživatelé systémů třídy BYZNYS s uzavřenou Smlouvou o údržbě nebo v záruce mají záruku přechodu na euro bez mimořádných poplatků.

Nová verze s podporou eura

První fáze převodu – dvojí zobrazování – je už zapracované ve verzi 3.16 (od 31.3. 2008). Do vybraných sestav je zapracovaný přepočet částek na EUR a dále je v sestavách uvedená hodnota konverzního kurzu.

Systémy třídy BYZNYS jsou tak na euro připravené mnohem dříve, něž je zákonný termín. 

jkr_110x1102.gif

O společnosti J.K.R.
Společnost J.K.R. je s produkty řady BYZNYS předním českým dodavatelem podnikových informačních systémů. Byla založena v roce 1991 v Příbrami, dnes má celostátní působnost a kromě příbramské centrály má pobočky v Praze, Plzni a Teplicích. Také disponuje rozsáhlou sítí smluvních partnerů.
Informační systémy třídy BYZNYS využívá v Česku více než 1 200 instalací v nejrůznějších oblastech podnikání. Mezi zákazníky figurují například Canaria Travel, Central Group, Český svaz ledního hokeje, Dopravní podnik města Pardubic, H & H Hotels, Humi Outdoor, Marimex, Ravak, Ryor či Vltava-Labe-Press.

Pro další informace neváhejte využít níže uvedené kontakty:

Kamil Pittner
Mediální konzultant pro IT
E-mail: kamil@pittner.biz
Tel.: +420 604 241 482

Martin Korejs
Komunikační manažer společnosti J.K.R.
E-mail: korejs@jkr.cz
Tel.: +420 318 40 20 10

Autor článku

Komerční sdělení  

Články ze sekce: Tiskové zprávy