Transparentní účet zdarma: posilte svou důvěryhodnost

18.06.2008 | , Fio banka
Tiskové zprávy


Fio rozšířilo svou nabídku o nový produkt – transparentní účet. Transparentní účet je účet s historií transakcí viditelnou na internetu a tedy přístupnou všem, kdo o ni mají zájem.

 Je zaměřen na podporu neziskových organizací (občanských sdružení, nadací, fondů, politických stran apod.), kterým pomáhá posilovat důvěryhodnost hospodaření tím, že umožňuje komukoliv a kdykoliv nahlédnout do všech jejich finančních transakcí.

Transparentní přitom může být nejen běžný účet, ale i libovolný vkladový účet z široké nabídky Fio – tedy každý účet, jehož majitel požádá o zpřístupnění informací o tomto účtu veřejnosti. Stačí jen k běžné smlouvě podepsat smlouvu o transparentním účtu na jedné z našich téměř šedesáti poboček po celé ČR a daný účet se objeví v seznamu na stránce zde . Tam si kdokoliv kdykoliv může prohlédnout jeho finanční historii.

Transparentní běžný účet je zcela bez poplatků

Pokud zvolíte jako transparentní běžný účet, ušetříte na poplatcích. Běžný účet je totiž u Fio zcela bez poplatků, stejně jako dvě elektronické platební karty k němu vydané či všechny tuzemské příchozí i odchozí platby zadané elektronicky, trvalé příkazy a inkasa. V pilotním provozu běží i bezplatný platební styk se Slovenskem.

Běžný účet bez poplatků tak nyní můžete spojit s možností prokázat čisté hospodaření. Totéž platí u spořicího účtu Fio konto s okamžitou disponibilitou prostředků a výhodným úročením 3,1 % p.a.

Nabídka hlavně pro neziskovky, ale i pro ostatní

Transparentní účet je sice určen především neziskovým organizacím, ovšem mohou jej využít i fyzické osoby či společnosti, které mají zájem umožnit kontrolu svých příjmů třetím osobám, tedy společenství vlastníků bytových jednotek, družstva, organizátoři podniků a poskytovatelé služeb s účastnickými či registračními poplatky - např. provozovatelé internetových obchodů či internetového připojení, kteří mohou tímto způsobem transparentně poskytnout svým klientům kontrolu plateb a hospodaření.

Chcete se dozvědět více? Klikněte zde


Autor článku

Komerční sdělení  

Články ze sekce: Tiskové zprávy