KB EU POINT pomohl letos klientům s projekty s dotací z fondů EU v objemu přesahujícím 5 mld. Kč

20.06.2008 | , Komerční banka
Tiskové zprávy


Koncept KB EU POINT, soubor komplexních poradenských služeb pro zájemce o dotace ze strukturálních fondů EU, evidoval ke konci května letošního roku 1371 projednaných obchodních případů.

Přibližně 60 % případů je ve fázi poskytování konzultací klientům, v ostatních případech pokračuje spolupráce jednáním o spolufinancování ze strany KB.

Paralelně s poradenstvím mohou v rámci speciálního úvěrového programu Ponte II získat zájemci o dotace finanční prostředky na předfinancování a spolufinancování dotace. Komerční banka do konce května letošního roku podepsala se žadateli o evropské dotace úvěrové smlouvy v hodnotě přesahující 5 miliard korun. Více než 1,8 miliardy korun z těchto prostředků již bylo vyčerpáno.

„Díky PONTE II lze zároveň vyřešit předfinancování dotace i spolufinancování nákladů, které nejsou dotací pokryty. Příprava úvěru zároveň se žádostí o dotaci přináší významnou úsporu času a peněz. Pro zpracování úvěru lze totiž bance předložit stejné dokumenty, které zároveň slouží jako přílohy žádosti o dotaci,” uvedl vedoucí KB EU POINT Promotion Center Jan Hanuš.

Nejvíce projektů, při jejichž přípravě KB EU POINT klientům pomáhá, pochází z regionu Brno, Ostrava a Hradec Králové.

Podnikatelé, municipality a jiné veřejné instituce se mohou díky pomoci odborníků KB EU POINT v dotační problematice rychleji zorientovat a zahájit konkrétní kroky k získání a dlouhodobému udržení dotačních prostředků. Přibližně 62 % klientů KB EU POINT přichází z firemního sektoru, 34 % klientů spadá do segmentu municipality. Zbylá 4 % reprezentují ostatní veřejný sektor.

Součástí KB EU POINT je bezplatná služba Dotační průzkum, tedy zpracování analýzy dotačních titulů vhodných pro konkrétního klienta či projekt.

 

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy