Pojištění úrazové versus cestovní

17.07.2001 | , Finance.cz
POJIŠTĚNÍ


Nevíte, které pojištění je vhodnější na cesty do zahraničí?

Hlavní rozdíl mezi úrazovým pojištěním a pojištěním cestovním je ten, že úrazové se vztahuje jen na vzniklý úraz, hradí se doba léčení dle procent, které uzná lékař a popřípadě trvalé následky úrazu. U cestovního pojištění se hradí lékařské ošetření a nutná lékařská péče včetně léků. V rámci cestovního pojištění si můžete sjednat i úrazové připojištění, které potom plní stejnou funkci jako úrazové pojištění samostatné, ale platí jen při pobytu na cestách. Cestovní pojištění se vztahuje i náhle vzniklá onemocnění.
Jestli vyrážíte na cesty do zahraničí a chcete se pojistit proti riziku náhlého onemocnění či úrazu, uzavřete si cestovní pojištění. Základní složka jen na léčebné výlohy stojí okolo 20 Kč na den a pokryje Vám případnou léčbu v nemocnici, ošetření, léky apod. Ale pozor pro sportování jsou jiné tarify, některé sporty lze pojistit moc těžko. Ty, které nenabízejí pojišťovny individuálně lze pojistit organizovaně. Proto jestli hodláte podniknout Bungee-jumping, tak se raději o existenci pojištění v příslušné organizaci informujte.
Pokud si platíte pravidelně úrazové pojištění, platí Vám toto pojištění i v ostatních státech světa, alespoň u většiny pojišťoven tomu tak je. Na základě úrazového pojištění Vám pojišťovna ale nevyplatí náhradu za lékařské ošetření, léky, pobyt v zahraniční nemocnici apod. Rizikové sporty jsou rovněž ve výlukách z pojištění, většinou nutné připojištění sportovních aktivit.

Autor článku

Eva Šobáňová  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: POJIŠTĚNÍ