Bonusový fond dále zvyšuje atraktivitu zajištěných investic

10.07.2008 | , ČSOB
Tiskové zprávy


Lahůdku v podobě ČSOB Bonusového fondu 1 připravila na začátek prázdnin ČSOB.

Tento zajištěný fond je totiž sestaven tak, že dokáže jeho majitelům přinést zisk, i pokud akcie za dobu jeho splatnosti mírně klesnou. Desetiprocentní bonus dostane investor v případě jakéhokoliv vývoje trhu, čímž se případný celkový pozitivní výnos dále navýší. Fond poskytuje 100% podíl na kladném vývoji podkladového koše akcií.

 V průběhu července si mohou zájemci o vyšší zhodnocení vybrat v ČSOB z celkem čtyř zajištěných fondů, přičemž jeden z nich slouží také jako životní pojištění. 

„O zajištěných fondech jsme vždy hovořili tak, že dokážou ochránit investici a přitom vytěžit z růstu akcií na trhu. Nyní k těmto výhodám přidáváme jako bonus ještě navýšení zhodnocení o deset procent,“ uvedl generální ředitel ČSOB Investiční společnosti Jan Barta. Podle něj ale zajímavou příležitost přináší také fond ČSOB Krátkodobého globálního růstu 4, a to díky poměrné krátké splatnosti a možnému ročnímu výnosu téměř 12 procent. „Při současných nízkých kurzech je velice pravděpodobné, že akcie budou při splatnosti fondu výrazně výše než dnes,“ domnívá se Barta.

Na pobočkách ČSOB lze v současnosti zhodnotit volné prostředky a navíc se pojistit prostřednictvím Maximal Investu – ČSOB Nových nadnárodních firem 1. Tento fond obsahuje akcie firem z rychle se rozvíjejících trhů, jako jsou Jižní Korea, Čína nebo Brazílie, u nichž analytici očekávají vyšší výnos. „Nejlepší společnosti nových ekonomik rostou o čtvrtinu rychleji než jejich japonské protějšky,“ dokládá zajímavost fondu Barta. (Přikládáme rozsáhlejší informaci o tomto fondu.)

Investovat lze také do dolarového zajištěného fondu ČSOB Světového růstu USD 1. Tento fond může být řešením pro všechny, kteří drží dolary na svých účtech a dosud jen nečinně sledovali, jak tato měna proti koruně oslabuje. Stejně jako u ostatních zajištěných fondů je i zde zajištěna minimálně návratnost vložených prostředků.

Všechny uvedené fondy nabízí ČSOB na svých pobočkách až do 31. července. Na investici do běžných zajištěných fondů stačí 5 tisíc korun. Do zajištěného fondu Maximal Invest s pojistnou ochranou je možné vstoupit s minimálním vkladem 30 tisíc korun. Zajištěné fondy ČSOB jsou součástí otevřeného fondu Fund Partners, SICAV. Fondy spravované finanční skupinou ČSOB/KBC byly založeny v Lucembursku a podléhají dozoru lucemburské Komise pro dozor nad finančním trhem. Činnost na území ČR se provádí na základě tzv. evropského pasu. ČSOB na český trh uvedla již více než 200 zajištěných fondů.
 

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy