Privátní poradenství se stává pro bonitní Čechy nutností

24.07.2008 | , AWD
Tiskové zprávy


Česká republika – a s ní i její obyvatelé – bohatne. Nedávno byla uveřejněna zpráva, že počet dolarových milionářů, tedy lidí, kteří disponují majetkem v hodnotě minimálně 1 mil. amerických dolarů, se zvýšil na 17 000.

Tento údaj představuje 15procentní meziroční nárůst a tímto nárůstem se Česká republika řadí mezi nejrychleji bohatnoucí země v Evropě.

Rostoucí bohatství obyvatel v České republice zaznamenávají nejen firmy, které prodávají drahá auta, velké domy, pobyty v exotických krajích nebo luxusní zboží, ale také společnosti, zabývající se finančním poradenstvím.

„Zaznamenáváme největší nárůst bonitní klientely za poslední tři roky,“ říká generální ředitel AWD Česká republika Ing. Michal Pyšík a pokračuje: „V následujících letech plánujeme rozšířit naše poradenská centra a zásadně posílit naše týmy, abychom vyhověli této zvýšené poptávce po našich službách.“

Podle Ing. Pyšíka mají klienti společnosti AWD Česká republika největší zájem o investování finančních prostředků v dlouhodobém horizontu, správu majetku a zabezpečení na stáří. Nezávislé privátní finanční poradenství vyhledávají především lidé s nadprůměrnými příjmy nad 35 tis. Kč nebo s finančními aktivy nad 2 mil. jako jsou například manažeři, podnikatelé, restituenti, lékaři atp. ve věku především od 30 do 45 let. 

V České republice stále není služba privátního finančního poradenství zcela běžná. Lidé doposud měli o svůj majetek obavy a mnozí ještě stále nejsou zvyklí svěřovat svůj majetek do péče odborníků, ačkoliv v Evropě je tato služba již zaběhnutá. V posledních letech však v souvislosti s tím, že movití lidé si často nejsou jistí, jak se svými financemi správně naložit, kam je investovat, jak se zabezpečit na stáří, jak zajistit svůj majetek apod., hraje služba privátního finančního poradenství v jejich rozhodování stále větší roli.

 „Předpokládáme další silný růst tohoto segmentu i v následujících letech, a proto nyní nabídneme převážně vysokoškolsky vzdělaným mladým lidem možnost stát se špičkovými odborníky v tomto rychle rostoucím a finančně atraktivním oboru. Těm nejcílevědomějším, kteří projdou náročným školením a zapracováním a stanou se privátními poradci na špičkové úrovni, nabídneme průměrný měsíční příjem ve výši 84 tis., lidem na postech manažerů dokonce 171 tis. Kč měsíčně,“ dodává na závěr Ing. Michal Pyšík.

Více informací o službách společnosti AWD se dozvíte na stránkách www.awdcr.cz.

logoawd.gif

Autor článku

Komerční sdělení  

Články ze sekce: Tiskové zprávy