SG Equipment Finance – navštivte nás na MSV 08

20.08.2008 | , SG Equipment Finance
Tiskové zprávy


Navštivte nás na Mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně ve dnech 15. – 19.9.2008, stánek najdete na volné ploše A2-1.  Připravili jsme pro Vás řadu novinek.

Rok 2008 přinesl v leasingu řadu změn, mění se i leasingový trh
Zřejmě nejdůležitější změnou je úprava minimální doby leasingové smlouvy. Dříve bylo možné poskytovat finanční leasing u většiny movitých předmětů na dobu tří let, nyní musí doba leasingové smlouvy odpovídat běžné době odepisování, která je u většiny movitých předmětů pětiletá. Prodloužena byla také minimální doba leasingu nemovitostí, a to z 8 na 30 let. Ostatní změny, např. limit daňové uznatelnosti splátek, se týkají jen velmi omezené skupiny klientů s ročním objemem splátek nad 100 miliónů Kč, a souvisejí s pravidly tzv. nízké kapitalizace. Finanční leasing se však do nízké kapitalizace nezahrnuje.

Změny v poskytování finančního leasingu vedou k postupné změně struktury leasingu ve prospěch operativního leasingu. Pokles ve finančním leasingu je kompenzován také vysokou poptávkou po „neleasingových“ produktech  - úvěru a splátkovém prodeji - poskytovaných leasingovými společnostmi. 

Na změnu poptávky SG Equipment Finance pružně zareagoval
Společnost SG Equipment Finance se dlouhodobě zaměřujeme na rozvoj svých produktů. Vedle finančního a operativního leasingu můžou klienti využívat také úvěr a splátkový prodej. Pro rozsáhlé projekty např. v environmentální oblasti navrhneme individuální strukturu  (tzv. structured finance). Máme  řešení pro financování softwarových aplikací (tzv. software solutions).
SG Equipment Finance je vysoce variabilní ve strukturách financování včetně odkladů splátek a nepravidelných kalkulací, což umožňuje maximálně se přizpůsobit sezonalitě v cash flow klienta.

Financované předměty
SG Equipment Finance nabízí svým klientům financování celého spektra jejich investičních potřeb. K tradičním komoditám patří dopravní technika (tahače, návěsy, nákladní automobily, autobusy), stroje a zařízení (zejména tiskařské stroje, obráběcí stroje, stavební stroje, zemědělské stroje, manipulační technika a ostatní výrobní zařízení).
Vedle těchto předmětů má společnost SG Equipment Finance výrazný tržní podíl v oblasti high-tech (hardware, software, kancelářská technika), medicínských a zdravotních přístrojů. Jako jedna z mála společností na českém trhu máme vybudované know how pro financování letecké techniky, a to mimo jiné díky příslušnosti ke skupině Société Générale. V letošním roce byla nabídku rozšířena o financování nemovitostí.

Do konce roku plánujeme několik novinek
Pracujeme na projektu, jehož cílem je zrychlení, zjednodušení a podstatné rozšíření dostupnosti našich služeb malým a středním podnikům při financování menších technologií. Zkušební fázi tohoto projektu spustíme během několika týdnů.
Analyzujeme možnosti pro další inovaci produktů, které přináší novela Zákona o dani z přidané hodnoty vstupující v účinnost 1.1.2009.
Podmínky pro finanční leasing se touto novelou sladí s pravidly 6. směrnice Evropské unie.
V neposlední řadě uděláme další krok v budování naší pobočkové sítě, do konce roku chystáme otevření pobočky v Košicích.


Podrobné informace o možnostech financování a novinkách můžete najít na našich internetových stránkách www.sgef.cz nebo nás navštivte na Mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně (volná plocha A2-1, stánek č. 1). 


Autor článku

Komerční sdělení  

Články ze sekce: Tiskové zprávy