ČSOB získala vedoucí postavení na trhu v objemu investic do fondů

28.08.2008 | , ČSOB
Tiskové zprávy


Především zásluhou zajištěných fondů a vysoce výkonného fondu peněžního trhu dokázala ČSOB růst i v období poklesu kapitálových trhů.

ČSOB jako jediný z hlavních hráčů ve správě investic u nás tak dokázala zvýšit svůj podíl na trhu. Objem aktiv fondů v České republice klesl za 1. čtvrtletí tohoto roku o 6 %, Evropa vykázala pokles o 7 %. ČSOB naopak zvýšila svůj podíl  na trhu fondů od začátku roku o 2,5 procentního bodu na celkových 31,2 %. Ačkoli se objem majetku ve fondech v ČR za poslední rok snížil o 19 miliard korun, v ČSOB naopak vzrostl o téměř 2 miliardy korun.

Ve druhém čtvrtletí 2008 se pokles trhu téměř zastavil. V závěru roku se pak očekává opětovný růst. „Kdo chtěl svůj podíl ve fondech prodat, už to dávno udělal. V tuto chvíli již žádné velké odprodeje neočekáváme. Naopak od září či října by se klienti mohli k investicím do fondů vracet,“ komentuje další vývoj trhu Josef Beneš, generální ředitel ČSOB Asset Managementu, a.s.

„Podařilo se nám udržet důvěru investorů,“ vysvětlil úspěch ČSOB Jan Barta, generální ředitel ČSOB Investiční společnosti: „Například zajištěné fondy pomáhají tomu, aby klient neprodal své investice pod cenou v důsledku náhlého zakolísání trhu. Vycházíme vždy z toho, že je důležité pečlivě stanovit rizikový profil klienta a zjistit, co je pro něj v danou chvíli nejlepší".
 

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy