Nová „zelená“ karta Visa pro firemní uživatele

26.09.2008 | , VISA
Tiskové zprávy


Společnost Visa Europe uzavřela se společností RePay International partnerskou dohodu, jejímž cílem je nabídnout firmám a organizacím státní správy nový druh „zelené“ karty Visa.

Již dříve byla na nizozemský trh uvedena vůbec první karta s neutrální karbonovou stopou – Visa GreenCard. Ta v roce 2004 úspěšně vstoupila na trh se spotřebitelskými produkty.

Na základě nové smlouvy bude moci 4600 evropských bank vydávat karty Visa, jež budou kompenzovat emise oxidu uhličitého v rámci kompenzačního programu ClimaCount, který spustila společnost RePay. Firmy i organizace státní správy tak budou moci podpořit projekty trvale udržitelného rozvoje. Například při každé platbě kartou Visa bude stanovena uhlíková emise daného produktu nebo služby, a ta bude posléze kompenzována prostřednictvím nějakého projektu v lesnictví nebo v oblasti obnovitelných zdrojů. Projekt ClimaCount podporuje nevládní organizace Conservation International a nizozemský Institut aplikovaného výzkumu TNO. 

Nová platební karta je dodávána členským bankám jako hotový koncept včetně komplexní technické infrastruktury, takže členské banky nemusejí investovat další prostředky na zajištění funkčnosti. Všichni držitelé této karty získají přístup na stránku www.climacount.com, kde si budou moci prohlédnout přehled svých transakcí a způsob, jímž budou jejich emise kompenzovány.


Luc Janssen, šéf Visa Commercial, uvedení novinky komentoval slovy:
„Ve společnosti Visa Europe usilujeme dlouhodobě o to, nabídnout našim členským bankám takové produkty, jimiž by mohly náležitě oslovit své firemní zákazníky. Díky této nové smlouvě můžeme nabídnout „zelenou“ platební kartu po celé Evropě a reagovat tak na poptávku po iniciativách v oblasti trvale udržitelného rozvoje. Nový program je velice výhodný i pro banky, neboť se jej mohou zúčastnit, aniž by byly nuceny k dalším investicím – ClimaCount má totiž již plně fungující infrastrukturu.”
 

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy