Loňský manažer roku generálním ředitelem školy - BIVŠ

16.01.2009 | , BIVŠ
Tiskové zprávy


První akreditovaná soukromá vysoká škola v ČR - BIVŠ (Bankovní institut vysoká škola, a.s.) má pro příští akademický rok svého generálního ředitele. Stal se jím Dr. Miroslav Doležal, který je současně předsedou představenstva. Tuto vedoucí pozici zastával i v předchozím období a získal ji především díky rostoucímu zájmu absolventů středních škol a specialistů, kteří si chtějí zvýšit kvalifikaci, o studium na této škole. V roce 2008 získal Dr. Doležal ocenění manažer roku v kategorii „Vysokoškolské vzdělávání“.

Počet studentů hlásících se ke studiu, jak v bakalářské, tak v magisterské etapě každoročně přibývá, což je nejlepší referencí o kvalitě soukromé vysoké školy, kde studium není zdarma. Jako moderní manažer rozšířil v průběhu působení na škole studium do regionů, a to zejména kombinované (distanční, dříve dálkové), tak, aby studenti nemuseli dojíždět za studiem do Prahy. Je velice silný v ekonomických otázkách vedení školy, protože dokáže i přes nízké školné vytvořit nadstandardní podmínky ke studiu (nová budova školy, vybavení učeben, technické a technologické vybavení, příjemné prostředí prostor všech poboček školy). Dr. Doležal vytvořil společně s manažerským a akademickým týmem BIVŠ úzké vztahy s významnými českými i mezinárodními firmami a evropskými univerzitami a propojil tak studium s vědeckým i firemním kontextem u nás i v zahraničí.

Přes svou praxi a rozsáhlé studium v oblasti vojenství, ho vždy zajímalo a přitahovalo vzdělávání mladé generace – nových odborníků, specialistů a manažerů. Po maturitě absolvoval Vysokou vojenskou školu v Bratislavě a později pokračoval na Vojenské akademii v Drážďanech. V legislativních otázkách mu dnes pomáhá také postgraduální studium na Právnické fakultě Univerzity Karlovy. V Německu se účastnil stáží v Bundeswehru, na ministerstvu obrany a vnitřním vedení, pak jako logické vyvrcholení úspěšně složil rigorózní zkoušky.

V armádě u nás i v zahraničí zastával Dr. Doležal různá velitelská a další vedoucí místa, kde mu bylo podřízenou až 800 osob, z čehož vyplývá jeho přirozená autorita, cit pro vedení týmu a velmi vyvinuté a léty prohlubované organizační schopnosti.

Od roku 2000 se věnuje výhradně soukromému školství, které podle jeho názoru velmi dobře doplňuje státní vzdělávací systém. „Zvolené zaměření odpovídá mým zkušenostem vycházejícím z práce s lidmi, a proto jsem se rozhodl realizovat v oboru, který mě vždy přitahoval. Snažím se o to, aby naše škola BIVŠ byla unikátní především ve stylu výuky a akademických kapacitách, které pro školu se svým týmem manažerským a akademickým týmem neustále získáváme. Chci, abychom se odlišovali nejen v tom, jak studenty učíme, ale i v oborech studia a doplňkových kursech, kde budoucí odborníci a manažeři získají informace, které se nedozví na žádné jiné vysoké škole v ČR,“ říká Miroslav Doležal.

 

Ve volném čase relaxuje s knihou v ruce a věnuje se různým sportům jako je například stolní tenis, volejbal a lyžování. V poslední době začal hrát také golf, kde se setkává s přáteli a získává i nové profesní kontakty. Samozřejmou součástí života Dr. Doležala je cestování a péče o rodinu.

 

O společnosti:

Bankovní institut vysoká škola, a.s., BIVŠ (www.bivs.cz), je soukromá vysoká škola, která poskytuje vysokoškolské vzdělávání, specializované kursy, certifikace, rekvalifikace především v oblasti ekonomie, bankovnictví, finančnictví a marketingu. Tato vysoká škola má již 16letou tradici, akreditace MŠMT ČR a MV ČR pro všechny studijní obory, další vzdělávací a certifikační aktivity. Získané vzdělání je uznávané také v Evropě a v některých státech světa. BIVŠ má speciální projekt pro seniory – „Universita třetího věku“. Akademický sbor se sestává přibližně z 50 stálých pedagogů a více než 250 externistů z praxe a ze zahraničních vysokých škol. Činnost školy doplňují mezinárodní vědecké projekty, konference, semináře a workshopy a konzultační, poradenská a expertní činnost úzce propojená s partnerskými bankami, finančními společnostmi a obchodními a výrobními společnostmi. Centrála BIVŠ se nachází v Praze, ale síť poboček po celé České Republice, určená zejména pro zájemce o kombinovanou formu studia.

Více informací:

  • David Špidlen, marketing BIVŠ, a.s. telefon.: +420 251 114 560; email: dspidlen@bivs.cz
  • Dana Šalamunová, agentura PR Attack Telefon +420 737 521 236, email: dana.salamunova@prattack.cz

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy