Brno přivítalo mladé ekonomy z celého světa

22.01.2009 | , Masarykova univerzita
Tiskové zprávy


Brno se stalo na dva dny městem doktorandů ekonomických věd z evropských i mimoevropských zemí. Ekonomicko-správní fakulta Masarykovy univerzity pro ně uspořádala zcela ojedinělou konferenci, jejímž cílem je umožnit nejnadějnějším mladým ekonomům prezentovat výsledky jejich prací a výzkumů.

Úkolem vysokých škol je nejen vzdělávat mladé lidi, ale také působit jako vědecká pracoviště. Chceme dát šanci posluchačům doktorských studií, aby se vzájemně poznali a navázali spolupráci. Jejich pohled na současné dění může být v lecčems originální a tudíž přínosný díky nezatíženosti profesionálními stereotypy uvažování,“ prohlásil děkan Ekonomicko-správní fakulty Martin Svoboda.

Konference názvaná „1. mezinárodní konference studentů PhD – Nové ekonomické výzvy“ (1st International PhD Students Conference – New Economic Challenges) přivítala na 21. a 22. ledna mladé lidi nejen z okolních evropských zemí (Slovenska, Německa, Rakouska, Maďarska či Polska), ale také z Ukrajiny, Albánie či ze vzdálené Srí Lanky a dalších zemí. Samozřejmostí je účast posluchačů Masarykovy univerzity.

Celkem se do akce, která je součástí oslav 90. výročí založení Masarykovy univerzity, zapojilo kolem 80 posluchačů. Mezi tématy jednotlivých panelů budou například management a marketing, rozvoj veřejného sektoru či rozvoj regionů. Na plénum přijali pozvání mj. ředitel dohledu nad finančním trhem České národní banky David Rozumek a ředitel retailového bankovnictví v České pobočce Citibank Europe Rizwan Qazi.

Svět financí se mění a banky musí v současné době jinak přistupovat k hodnocení rizika. Spotřebitelského financování se však v České republice tento posun dotkne minimálně. Lidé se zde totiž vyznačují velmi dobrou platební morálkou. I to je pro mladé ekonomy důležitá informace,“ uvedl Rizwan Qazi ze Citibank, která je strategickým partnerem fakulty.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy