Nové FLEXI životní pojištění od Pojišťovny České spořitelny

22.01.2009 | , Česká spořitelna
Tiskové zprávy


Nové FLEXI životní pojištění od Pojišťovny České spořitelny Nové komplexní FLEXI životní pojištění spojuje dosavadní tři varianty produktů FLEXI, FLEXI INVEST2008 a FLEXI H-FIX do jednoho jediného.

Klienti tak nyní mohou libovolně kombinovat své investice v rámci 16 fondů a tří doporučených strategií. Mimořádné vklady jsou navíc pojištěným plně k dispozici, a to bez ohledu na aktuální stav kapitálové hodnoty. Současně došlo u FLEXI životního pojištění ke zvýšení garantovaného růstu kapitálové hodnoty pro běžně placené pojistné na 2,4 % p.a.  

„Při tvorbě nového FLEXI životního pojištění jsme se inspirovali podněty od našich klientů, kteří volali po zjednodušení a ještě větší flexibilitě. Nové parametry FLEXI životního pojištění tak pro klienta znamenají především větší volnost při investování vložených prostředků,“ říká Petr Zapletal, generální ředitel Pojišťovny České spořitelny. Klienti nyní mohou libovolně přesouvat prostředky mezi garantovaným fondem, dluhopisovými fondy, akciovými fondy, H-FIX fondy nebo nemovitostním fondem.

„Současně jsme novým FLEXI životním pojištěním rozšířili škálu volitelných pojištění. Zájemcům například nabízíme připojištění doživotní renty v případě invalidity nebo bezmocnosti. Pojišťovna České spořitelny tuto variantu v České republice poskytuje jako jediná,“ dodává Petr Zapletal
 
Doživotní renta je v případě invalidity nebo bezmocnosti pojištěnému vyplácena trvale po zbytek života. Pojištění je určeno pro klienty ve věku 18 až 65 let a minimální pojistná částka je 3 tisíce korun měsíčně. Další novinkou v rámci FLEXI životního pojištění je doživotní kapitálová renta, která je pojištěnému vyplácena v případě dosažení věku 60 let.

Krytí až 24 nemocí a zákroků
Pojišťovna České spořitelny také rozšiřuje pojištění velmi vážných nemocí a zákroků. Nově klient například získává krytí proti nemocem způsobeným přisátím infikovaného klíštěte, těžkým popáleninám, epilepsii nebo roztroušené skleróze. Pojistnou částku lze zvolit od 10 tisíc do 4 milionů korun.

Další novinky v rámci FLEXI životního pojištění:

  •  Sjednání základních pojistných rizik na zkrácenou dobu, čímž lze docílit vysokého pojistného krytí za atraktivní cenu.
  •  Pojištění pracovní neschopnosti s výběrem časové spoluúčasti 15 nebo 29 dnů.
  •  Samostatné pojištění hospitalizace pokrývající náklady za pobyt v nemocnici.
  •  Uzavření jedné pojistné smlouvy až pro dva dospělé a pět připojištěných dětí.
  •  Platba pojistného prostřednictvím SIPO.
  •  Prodloužení pojistného krytí u pracovní neschopnosti až do 75 let (vstupní věk posunutý na 70 let) a možnost výluk u velmi vážných onemocnění.

FLEXI životní pojištění si mohou zájemci sjednat u externích obchodních partnerů Pojišťovny České spořitelny a od dubna také v pobočkové síti České spořitelny. V současnosti Pojišťovna České spořitelny registruje více než 368 tisíc klientů využívajících některou z variant pojištění FLEXI.
 

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy