Allianz kapitálové pojištění s novými připojištěními

03.02.2009 | , Allianz
Tiskové zprávy


Od 1. února rozšířila Allianz pojišťovna nabídku připojištění u jedné ze stálic svého portfolia – Allianz kapitálového pojištění. Vychází tak vstříc poptávce klientů, kteří u pojistných produktů požadují maximální rozsah a variabilitu připojištění.

Pro kapitálové životní pojištění je charakteristická nabídka pevně sjednaného minimálního výnosu, který je klientovi vyplacen na konci pojištění. V době otřesené důvěry v ryze investiční produkty představuje tento typ pojištění vítanou alternativu.

Nové možnosti připojištění u kapitálového životního pojištění vycházejí z pozitivní zpětné vazby klientů na širokou škálu připojištění u velice oblíbeného investičního životního pojištění Rytmus. Zájemci o Allianz kapitálové pojištění jistě uvítají také snížení minimálních limitů pojistného, které Allianz pojišťovna snížila u všech svých klíčových produktů životního pojištění.

Ředitel úseku životního pojištění Allianz pojišťovny Marek Bártek vysvětluje:

„Naše zkušenosti z prodeje pojištění Rytmus ukázaly, že klienti požadují maximálně variabilní připojištění, chtějí možnost výběru nejenom určitého druhu připojištění, ale dokonce jednotlivých jeho částí. V neposlední řadě přinesl Rytmus v oblasti připojištění některé zcela nové tarify, u kterých by bylo škoda je nevyužít také v kapitálových smlouvách.

Sjednocením pestré škály připojištění jsme, jak doufáme, zpřehlednili a zjednodušili naši nabídku. I u standardních druhů pojištění se snažíme reagovat na aktuální vývoj trhu, vyjít vstříc poptávce, zaujmout klienty a nabídnout jim to, co potřebují.“

Hlavním pojištěním může být kapitálové životní pojištění pro případ smrti nebo dožití, nebo pro případ dožití. Klient má kromě toho na výběr hned z několika připojištění pro případ plné invalidity:

  •  připojištění pro případ plné invalidity z důvodu nemoci nebo úrazu (s výplatou ročního důchodu ve  sjednané výši),
  •  zproštění od placení pojistného v případě přiznání plné invalidy z důvodu nemoci nebo úrazu (po dobu trvání plné invalidity platí pojistné za celou pojistnou smlouvu pojišťovna)
  •  výplata sjednané částky ve formě důchodu na účet penzijního připojištění
  •  připojištění pro případ pracovní neschopnosti s výplatou od 15. nebo 29. dne pracovní neschopnosti

Největšímu zájmu se ale těší tarify úrazového připojištění. U kapitálového životního pojištění je nabízeno ve dvou základních variantách – s oceňováním a bez oceňování zdravotního stavu. Variabilitu zvyšuje možnost výběru jednotlivých složek úrazového připojištění:

  •  trvalé následky úrazu (lze kombinovat různé varianty)
  •  smrt následkem úrazu (klient si může vybrat z několika variant, které zajistí jeho rodinu)
  •  denní odškodné (nebo bolestné), vypláceno už od 8. dne léčení
  •  připojištění pro výkonnostní sportovce provozující běžné sporty včetně profesionální úrovně
  •  připojištění při případ pobytu v nemocnici (k dispozici je úrazová varianta pro hospitalizaci po úraze a komplexní varianta pro hospitalizaci z jakéhokoliv důvodu, za každý den hospitalizace vyplácí pojišťovna sjednané denní odškodné)
  •  připojištění rizikových sportů, leteckého či motoristického rizika.
     

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy