Co týden dal ?

08.03.2002 | , Finance.cz
MAKRODATA A EU


Jaké události se v tomto týdnu odehrály  ve světě, v našem státě a na našem serveru. Připravili jsme pro Vás stručný výtah z toho nejzajímavějšího.

Posledních 7 dní ve světě

Evropská unie varovala USA, že pokud dovoz oceli zatíží až 30procentním clem tak bude na to patřičně reagovat. Evropská centrální banka(ECB) ve čtvrtek oznámila, že ponechává své úrokové sazby beze změny. Klíčová minimální sazba pro refinanční operace tak zůstává na 3,25 procenta. Rok 2001 byl pro Slovenskou republiku úspěšným rokem a Slovensko se může pochlubit celou řadou ekonomických i zahraničně-politických úspěchů, jak si můžete přečíst v analýze v sekci Ekonomika.

Posledních 7 dní u nás doma

Podle loňských výsledků se zvýšil počet vozů pojištěných na povinné ručení. Vláda odsouhlasila státní garanci ve výši zhruba 714 milionů korun za sanaci ekologických škod na pozemku  bývalé ČKD Lokomotivka v pražských Vysočanech, kde by měla  stát hala pro hokejový světový šampionát v roce 2004. Ombudsman Otakar Motejl podal soudu návrh na zrušení  regulace nájemného, která je podle něho protiústavní. Česká vláda by měla v pondělí  definitivně rozhodnout, co dál s prodejem ČEZ.

Posledních 7 dní na našem serveru

Tento týden jsme přidali do modulu kurzy bank také Raiffeisenbanku. Kromě toho také nově na našich stránkách naleznete i kurzy Národné banky Slovenska. Naleznete je v sekci Kapitálový trh. Pro snadnější přehled mezi údaji o jednotlivých fondech jsme pro Vás připravili srovnání otevřených podílových fondů. Můžete si tak na této adrese jednotlivé fondy mezi sebou porovnat podle různých kritérií, jakými jsou například aktuální kurzy, krátkodobá či dlouhodobá výkonnost, poplatky nebo například výše domácích či zahraničních investic.

Anketa posledních 7 dní

V poslední anketě na homepage www.finance.cz jsme se Vás ptali, jestli si myslíte si, že zavedení rovné daně pro všechny je správný krok ? Zatím si nejvíce, a to 58 % hlasujících myslí, že je to jen předvolební trik, na který chtějí nalákat voliče. I přesto 30 % považuje tento krok za správný a 12 % jako špatný.

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: MAKRODATA A EU