Co týden dal ?

15.03.2002 | , Finance.cz
MAKRODATA A EU


Celý týden  sledujeme co je nového a co by nemělo uniknout Vaší pozornosti.  Opět je pro Vás připraven souhrn  nejzajímavějších událostí z domova i zahraničí ...

Posledních 7 dní ve světě

 

Výkon ekonomiky eurozóny se v posledním loňském čtvrtletí poprvé za desetiletí snížil. Klesl o 0,2 procenta proti předchozímu čtvrtletí, meziročně ale vzrostl o 0,6 procenta. Maloobchodní ceny v Německu sice v lednu meziměsíčně vzrostly o 1,3 procenta, ale oproti minulému  roku klesli o 1,8 procenta. Prezídium Konventu EU se na zasedání v Bruselu jednomyslně shodlo, aby se na jeho práci podílel jeden zástupce kandidátských zemí, ale pouze se statutem pozorovatele. Po problémech, které zapříčinili žaloby  zkrachovalého koncernu  Enron, bojuje poradenské firma Arthur Andersen  s vážnými problémy, neboť mu po mnoha letech vypověděla smlouvu celá řada firem. Více informací naleznete a www.finance.cz ve zpravodajství agentury Reuters

Posledních 7 dní u nás doma

V tomto týdnu ČSÚ zveřejnil mnoho statistických informací týkajích se nejen roku 2001, ale i ledna a února 2002. Počet dokončených a zahájených bytů oproti roku 2001 poklesl, v únoru 2002 se meziročně zvýšila i nezaměstnanost na 9,34% a například průměrná mzda loni dosáhla 14 642 Kč. Více informací naleznete v sekci ekonomika ve Zpravodajství. Vláda v pondělí zrušila prodej  ČEZu, více informací naleznete ve zprávě Vláda ruší prodej ČEZ, stát koupí přenosovou síť. V úterý jsme si připomenuli třetí výročí vstupu naší republiky do NATO a o jedinný hlas prošel sněmovnou zákon o státní službě, který kromě jiného dá úředníkům i šest týdnů volna. Ve čtvrtek  prezident Havel podepsal zákon, který odtajnil  svazky StB, do kterých teď budou moci nahlížet i osoby, jichž se přímo netýkají.

Posledních 7 dní na našem serveru

I nadále pro Vás připravujeme nové zajímavé projekty. V sekci Pojištění naleznete asktulaizované seznamy pojišťoven a pojišťovacích makléřů. Také jsme pro Vás připravili základní informace o České asociaci pojišťoven a o KOPM a AČPM, které sdružují pojišťovací makléře. Pokud jste se rozhodli investovat, máme pro Vás v sekci Bydlení aktualizovány informace o hypotečních zástavních listech (včetně nově vydané emise). Také došlo k aktualizaci všech zákonů na našem serveru, současně jsme vytvořili přehledný rozcestník zákonů.

Anketa posledních 7 dní

V poslední anketě na homepage www.finance.cz jsme pro Vás připravili otázku, zda si myslíte, že zvýhodněné půjčky mohou mladým lidem pomoci k pořízení vlastního bydlení. Většina z Vás  (64 %) odpověděla, že tyto půjčky mohou pomoci mladým alespoň částečně. Naproti tomu 23 % hlasujících si myslí, že tyto půjčky mladým pomoci nemohou. Pouze 13 % odpovědělo, že je tento krok dobrý a že díky němu mají možnost mladí získat vlastní bydlení.

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: MAKRODATA A EU