Pojišťovna České spořitelny: Zájem o životní pojištění mezi zaměstnavateli roste

24.02.2009 | , Česká spořitelna
Tiskové zprávy


O 9 % vzrostl v roce 2008 počet firemních klientů Pojišťovny České spořitelny, kteří přispívají svým zaměstnancům na životní pojištění. Zatímco k 31. prosinci 2008 registrovala pojišťovna mezi klienty 1 483 zaměstnavatelů, o rok dříve to bylo jen 1 338 společností.

Průměrný roční příspěvek zaměstnavatele na jednu pojistnou smlouvu loni mírně vzrostl a dosáhl 5 312 korun. V souvislosti s aktuální hospodářskou krizí Pojišťovna České spořitelny doposud nezaznamenala úbytek počtu smluv s příspěvkem zaměstnavatele.

„Počet firemních klientů i smluv s příspěvkem zaměstnavatele v našem portfoliu dynamicky roste. Pro stále více českých společností představují pojistné programy klíčovou součást mimoplatového ohodnocení zaměstnanců. Příspěvky na životní pojištění jsou totiž daňově uznatelným nákladem a zaměstnavateli kromě zvyšování loajality pracovníků pomáhají výrazně ušetřit na mzdových nákladech,“ říká Petr Zapletal, generální ředitel Pojišťovny České spořitelny.

Počet smluv s příspěvkem zaměstnavatele meziročně vzrostl o 18 %. Zatímco na konci roku 2007 bylo u Pojišťovny České spořitelny pojištěno 11 830 zaměstnanců, o rok později jejich počet dosáhl 14 392. V roce 2008 zaměstnavatelé na tyto smlouvy přispěli celkovou částkou 65,6 milionu korun. Průměrná doba, na kterou jsou smlouvy s příspěvkem zaměstnavatele sjednány, je 28 let. Pojištění totiž počítají s tím, že při změně zaměstnání budou ve spoření pokračovat z vlastních zdrojů.
Pojišťovna České spořitelny se snaží, aby bylo zavedení zaměstnaneckých pojistných programů pro firmy co nejméně administrativně náročné. Zaměstnavatelům například poskytuje software, kterým lze hromadně zasílat jednu platbu pojistného za všechny zaměstnance. Zaměstnanecké pojistné programy umožňují individuální nastavení pojistné smlouvy dle konkrétních požadavků zaměstnance.
Většina zaměstnanců pojištěných u Pojišťovny České spořitelny volí flexibilní životní pojištění FLEXI. Daňové výhody pro příspěvky zaměstnavatele se vztahují jak na variantu s investováním v rámci garantovaného fondu, tak na investování prostřednictvím podílových fondů.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy