Pražská burza dopoledne rostla, dařilo se bankám a ČEZ

04.03.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 4. března (ČTK) - Akcie na pražské burze dnes dopoledne při minimálním zájmu investorů otočily směr a posílily. Dařilo se zejména elektrárenské společnosti ČEZ a oběma bankám. Hlavní index PX byl v 11:30 proti úternímu závěru silnější o 1,92 procenta na 643,1 bodu. Výsledky ČTK převzala z burzy.

Akcie ČEZ pokračovaly v úterním trendu, kdy po úvodním šestiprocentním propadu během dne postupně ztráty umazávaly. Zveřejněné výsledky totiž nebyly tak negativní, jak se na první pohled zdálo, poznamenal Pavol Mokoš z Patria Direct. Dopoledne akcie ČEZ rostly o více než 2,5 procenta a testovaly hranici 660 Kč.

Finanční tituly se mírně stabilizovaly v návaznosti na zlepšenou náladu v evropském bankovním sektoru. Akcie Komerční banky přidaly 2,23 procenta a po jednodenní přestávce se dostaly zpět nad hranici 1600 Kč. Akcie Erste Bank atakovaly hranici 210 Kč, když přidaly přes tři procenta.

Nerychleji rostoucím titulem byl dnes developer Orco, který si připsal bezmála 5,5 procenta na 101,50 Kč.

V červených číslech naopak zůstaly cenné papíry mediální skupiny CME a sítě autobazarů AAA Auto. Akcie AAA Auto, které od 23. března přestanou být součástí hlavního indexu pražské burzy PX, přišly dopoledne o dalších více než osm procent a obchodovaly se kolem 5,30 koruny.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK