Generální ředitel UniCredit Bank Jiří Kunert skončil v NERV

05.03.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 5. března (ČTK) - Předseda představenstva a generální ředitel české pobočky UniCredit Bank Jiří Kunert skončil své působení v Národní ekonomické radě vlády (NERV). Informaci serveru iDnes dnes ČTK potvrdil mluvčí UniCredit Bank Tomáš Pavlík. Počet členů ekonomické rady se tak snížil na devět.

"Úloha Jiřího Kunerta v Národní ekonomické radě vlády skončila podáním společného (protikrizového) návrhu NERV," uvedl Pavlík. Podle koordinátora poradní skupiny Martina Kocourka skončila prví fáze úlohy ekonomické rady a Kunert se chce víc věnovat své bance a funkci prezidenta České bankovní asociace.

Členy NERV zůstávají Vladimír Dlouhý, Martin Jahn, Pavel Kohout, Michal Mejstřík, Tomáš Sedláček, Jiří Schwarz, Jiří Weigl, Jiří Rusnok a Miroslav Zámečník.

Vládní protikrizový balík je hotov a částečně i zrealizován. Tři klíčové vládní změny zákonů, tedy zrychlení odpisů, sleva na sociálním pojištění a změna insolvenčního zákona, se chystají na březnové schůzi do sněmovny.

Nyní bude NERV radit vládě s evropskou agendou a ohledně událostí souvisejících s českým předsednictvím EU. Další schůzka, tentokrát jen devíti odborníků, se koná v neděli. Projednávat se budou podklady ke schůzce největších ekonomik světa G20 a ke schůzi Evropské rady.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK