Se společností Hochtief CZ bylo zahájeno insolvenční řízení

10.03.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 10. března (ČTK) - Městský soud v Praze zahájil s přední stavební společností Hochtief CZ insolvenční řízení. Návrh na ně podala firma Mramor Slivenec. Hochtief jí údajně dluží přes 1,17 milionu korun za práce na výstavbě kancelářského komplexu v pražských Kavčích Horách. ČTK to zjistila z údajů v insolvenčním rejstříku na serveru www.justice.cz. Hochtief podle vlastních údajů zaměstnává 1600 lidí.

Během insolvenčního řízení smí dlužník nakládat se svým majetkem jen ve velmi omezené míře. Nesmí například podnikat žádné kroky, které by směřovaly k podstatné změně jeho skladby, využití nebo jeho citelnému zmenšení. Věřitelé dlužníka můžou od zahájení insolvenčního řízení uplatňovat u soudu své pohledávky.

Společnost Hochtief CZ měla v roce 2007 čistý zisk 108,7 milionu korun, její tržby činily 6,8 miliardy. Z hlediska obratu byla firma předloni v Česku mezi stavebními firmami na šestém místě. Loňské výsledky společnost ještě nezveřejnila.

Akciová společnost Hochtief CZ vznikla ze státního podniku Vodní stavby Temelín v roce 1992. Součástí německého stavebního koncernu Hochtief je od roku 1999. Mezi nejvýznamnější zakázky společnosti patřila v minulosti například výstavba jaderné elektrárny v Temelíně.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK