Koruna posílila na 26,81 Kč/EUR a 21,06 Kč/USD

11.03.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 11. března (ČTK) - Česká měna dopoledne posílila na 26,81 Kč/EUR a 21,06 Kč/USD. Ráno kurz zpevnil až na 26,78 Kč/EUR, proti úternímu závěru o více než 30 haléřů. Vyplývá to z informací serveru Patria Online.

Za zpevňováním koruny nestojí podle analytika Patria Finance Tomáše Vlka zpráva o výsledku HDP za loňský rok, ale optimismus na finančních trzích a vývoj v regionu. Také komentář viceguvernéra ČNB Miroslava Singera v dnešní Mladé frontě Dnes o pozitivech vlastní měny a stabilitě bankovního sektoru podle Vlka zůstal bez odezvy.

Optimismus na světových finančních trzích vynesl vzhůru i ostatní měny ve střední Evropě. Posilování domácí měny by se ale mělo nyní přerušit, protože akcie v Evropě dnes nenavázaly na úterní euforický růst, dodal Vlk.

Dolar v úterý v americkém obchodování nahradil ztráty a vrátil se na úroveň 1,2650 USD/EUR. Na dnešní pokles akcií v Evropě dolar podle něj také prakticky nereaguje a během dne se nečekají žádná důležitá čísla z ekonomiky. Aktuálně se dolar obchoduje za 1,2725 USD/EUR.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK