Americké akcie dopoledne navázaly na předchozí růst bank

11.03.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 11. března (ČTK) - Akcie na newyorské Wall Street navázaly na výrazný úterní vzestup bankovních titulů. Zájem o finanční instituce přetrval díky nadějím, že vláda udělá další kroky na podporu ekonomiky, a díky dvěma lepším hodnocením bank od analytiků.

Index Dow Jones v poledne newyorského času stoupl o 0,3 procenta na 6947,4 bodu. Index technologického trhu Nasdaq Composite se v 17:00 SEČ zvýšil na 1371,1 bodu se ziskem téměř jednoho procenta.

Úterní silnou nákupní vlnu zajistila trhu Citigroup. Její generální ředitel Vikram Pandit uvedl, že banka byla v lednu a únoru zisková. Předcházelo tomu ale pět čtvrtletí ztrát, které dohromady dosáhly 37,5 miliardy dolarů.

Index bankovních emisí KBW, který zahrnuje akcie 24 největších bank v USA, dopoledne posílil o tři procenta. Jen za úterý přitom index vyskočil téměř o 16 procent. Banky dnes také těží z toho, že analytici Goldman Sachs zvýšili ratingy společnostem Morgan Stanley a U.S. Bancorp.

Akcie Citigroup si dopoledne připsaly 16 procent, když jejich úterní zisk překročil výrazných 38 procent, napsala agentura AP. Polední hodnoty indexů jsou z internetových stránek Yahoo! Finance.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK