Podnikatelské balíčky KB využívá již 180.000 podnikatelů a malých firem

13.03.2009 | , Komerční banka
Tiskové zprávy


Komerční banka v uplynulých dnech dosáhla významné mety v nabídce služeb každodenního bankovnictví pro podnikatele a malé firmy, když zaznamenala prodej 180 tisíc podnikatelských balíčků a současně 10 tisíc balíčků Efekt Start pro začínající podnikatele. Již více než dvě třetiny všech klientů z řad živnostníků a malých podniků tak využívají některý z podnikatelských balíčků.

Podnikatelské balíčky jsou základním pilířem nabídky pro podnikatele a malé firmy. Komerční banka sleduje nejnovější trendy v nabídce každodenního bankovnictví a průběžně upravuje nabídku podnikatelských účtů včetně navázaných služeb.

„V nestabilní době, v jaké se nyní nacházíme, je volba banky a efektivní řízení podnikatelských financí pro klienty ze segmentu malých a středních firem klíčovou otázkou. Snažíme se vyjít podnikatelům vstříc a umožnit jim výběr vhodného účtu tak, aby plně odpovídal charakteru jejich podnikání. Jak se dynamicky vyvíjí český podnikatelský trh a potřeby našich klientů z řad podnikatelů, doznává změn i nabídka našich účtů“, uvedl výkonný ředitel pro Marketing Komerční banky Zdeněk Mojžíšek.

Komerční banka nabízí několik typů podnikatelských účtů, které odpovídají rozdílným nárokům klientů na řízení firemních peněz. Standardní součástí balíčků je vždy běžný účet v Kč s měsíčním výpisem, platební karta, služby přímého bankovnictví a určitý počet plateb a hotovostních výběrů zdarma.

Poslední výrazné úpravy v nabídce podnikatelských balíčků byly provedeny k 1. 1. 2009. Hlavní změnou bylo zahrnutí příchozích transakcí do balíčků. Dle zvoleného typu tak mohou klienti využít 5 – 50 příchozích plateb v rámci měsíce zdarma. Současně se u vybraných platebních karet zvýšil počet bezplatných výběrů z bankomatů KB a to vše bez jakýchkoliv cenových úprav. Jediným účtem, který doznal cenové změny je podnikatelský balíček pro začínající podnikatele Efekt Start, jehož cena se snížila na 99 Kč.
 
Při správném výběru balíčku nemusí běžný podnikatel platit kromě měsíčního paušálního poplatku ani korunu navíc. „Například pro běžného aktivního podnikatele, který provede měsíčně 20 plateb, dalších 20 plateb obdrží na svůj účet a vybírá neomezeně hotovost z bankomatů Komerční banky, je ideální balíček Komfort. Kromě uvedených transakcí má podnikatel k dispozici k běžnému účtu také měsíční výpis, telefonní a internetové bankovnictví a embosovanou platební kartu s pojištěním. Měsíční náklady pak nepřesáhnou 400 korun. Navíc v rámci Programu DUO vedeme pro podnikatele zcela zdarma osobní účet s internetovým bankovnictvím i platební kartou“, dodal vedoucí Marketingu pro retailové bankovnictví Komerční banky Radko Belada.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy