Akciové trhy v USA dopoledne klesly v čele s hi-tech tituly

13.03.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 13. března (ČTK) - Akcie amerických korporací dopoledne v New Yorku klesly. Dolů šly akcie finančních společností a velkých výrobců vyspělých technologií. Jejich pokles tak oslabil naděje, že si Wall Street dnes připíše čtvrtý den zisků za sebou.

Index Dow Jones v poledne newyorského času klesl o třetinu procenta na 7144,1 bodu. Index technologického trhu Nasdaq Composite se snížil na 1412,5 bodu se ztrátou téměř jednoho procenta.

Po zahájení dnešního obchodování akcie v USA ještě rostly. Podle analytiků se ale akcie těžko vydají vzhůru, když zatím není zcela jasné, jak chce Washington očistit finanční odvětví od ztrátových aktiv. "Myslím, že si trh opravdu nesedne na úplné dno, dokud nedostaneme komplexní plán pro finanční sektor," řekl například manažer OakBrook Investments.

O ranní růst se postaralo prohlášení Citigroup, podle nějž banka již nepotřebuje vládní pomoc. Mezi investory tak na chvíli zesílily naděje, že se bankovní sektor začíná stabilizovat, napsala agentura Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK