E15: Většina top manažerů očekává nárůst poptávky po talentech

16.03.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 16. března (ČTK) - Více než tři čtvrtiny vrcholných manažerů (77 procent) si myslí, že poptávka po talentech se bude v příštích pěti letech zvyšovat více než během posledních pěti let. Polovina vrcholných manažerů, kteří v současné době hledají práci, si je "velmi jista", že si ještě letos najde práci podle svých očekávání. Dalších 30 procent manažerů uvedlo, že si jsou "spíše jisti". Píše to dnešní E15 s odvoláním na výsledky průzkumu Institutu Korn/Ferry.

"Poptávka po talentech je pořád stejně vysoká," potvrdila deníku ředitelka českého zastoupení Korn/Ferry Alice Punchová o situaci v Česku. Na druhé straně připustila, že vzhledem k současným problémům ve firmách není výběr talentů momentální prioritou. Jakmile se ale společnosti dostanou z nejhoršího, rychle se zaměří na nábor, odhadla.

Aleš Křížek, který vede zastoupení personální společnosti Robert Half International v Česku, v listu zdůraznil, že firmy mají stále potíže nalézt vhodné kandidáty na pozice špičkových expertů. To se podle něj netýká jen vrcholných manažerů, ale kupříkladu i odborníků na finance.

Jiný průzkum Korn/Ferry ukazuje, že krize vrcholné manažery ve světě přece jen v jistém ohledu znejistila. Očekávají, že momentálně by hledání nové práce mohlo trvat déle než dříve. Na 83 procent respondentů předpokládá, že získání nového místa si vyžádá delší dobu než čtyři měsíce.

Naproti tomu více než polovina se pořád domnívá, že to nebude trvat déle než půl roku. Pouze desetina soudí, že by se hledání pracovní příležitosti mohlo protáhnout na více než rok, píše E15.

Institut Korn/Ferry Institute byl založen pro prezentaci globálních názorů týkajících se problémů v oblasti talentovaného řízení a vedení. Institut zadává, vypracovává a zveřejňuje výzkumy v oblasti náboru vedoucích pracovníků a vyhledávání talentů.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK