Komora: Podnikatelé se nejvíce ptají na informace o provozu firmy

16.03.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 16. března (ČTK) - Podnikatelé se na informační místa pro podnikatele, jež jsou společným projektem ministerstva průmyslu a obchodu a Hospodářské komory, nejčastěji obracejí pro informace týkající se provozu podniku, podpory podnikání a dotací z fondů Evropské unie. HK o tom dnes informovala ČTK.

Informační místa pro podnikatele, na kterých mohou čeští podnikatelé získat potřebné informace pro zahájení či provoz svého podnikání, vyřešila od zahájení fungování v roce 2004 do konce roku 2008 přes 54.000 požadavků.

"Ohlasy a reakce ze strany podnikatelů na činnost Informačních míst pro podnikatele jsou velmi pozitivní," uvedl prezident Hospodářské komory Petr Kužel. Celkem 90 procent z náhodně dotázaných klientů hodnotí řešení jejich problému, které jim bylo poskytnuto na těchto informačních místech, jako užitečné a stejné množství považuje celkový přínos informačních míst jako pozitivní.

Informační místa pro podnikatele jsou tzv. kontaktní místa hospodářské komory, kde podnikatelé mohou na jednom místě získat základní informace potřebné pro své podnikání, například k zahájení činnosti, k provozu a k financování podniku, dále informace o EU a třetích zemích a další. Tyto informace obdrží každý podnikatel z veřejných informačních zdrojů formou nárokové služby bezplatně.

Síť kontaktních míst se nachází téměř ve všech bývalých okresech země. Celkem je v se nyní provozuje 79 kontaktních míst při okresních či oblastních hospodářských komorách.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK