Ocenění Finanční ředitel roku letos již po čtvrté

17.03.2009 | , ConPro, s.r.o.
Tiskové zprávy


Ve středu 1. dubna  proběhne v pražském Grand Hotelu Bohemia slavnostní vyhlášení již čtvrtého ročníku prestižní ceny Finanční ředitel roku.

Hlavním cílem udílení prestižní ceny „Finanční ředitel roku“ je ocenění práce finančních manažerů za mimořádný počin v oblasti finančního řízení, zvýšení prestiže, povědomí a významu finančního řízení pro úspěch každé společnosti. 
„Touto cenou chceme poděkovat za náročnou a zodpovědnou práci a ukázat i to, že svět financí není jen světem nudných čísel a účetnictví, ale že je to svět lidí, kteří mají velký smysl pro zodpovědnost a často řeší úkoly i mimo oblast finančního řízení. Je to například vyjednávání s investory, zaměstnanci, řešení právních sporů, corporate governance, fůze a akvizice a další,“ uvádí k ocenění Dean Brabec, prezident Klubu finančních ředitelů.
Vyhlašovatelem ceny je Klub finančních ředitelů „CFO Club“. Klub je asociací vrcholových pracovníků v oblasti finančního řízení , sdružující přední odborníky z českých a slovenských podniků, zástupce vysokých škol a odbornou veřejnost.  Cílem klubu je dosažení dokonalosti finančního řízení a to především výměnou zkušeností a znalostí, zvyšováním profesní odbornosti a vzdělávání, posílením prestiže finančního řízení, podporou kariérového růstu, zapojením do výzkumných prací a studií pro sdílení informací, sdílením nejlepších postupů ve vybraných oblastech, prezentací názorů v odborném tisku či navázáním neformálních vztahů.


Pro rok 2008 byli na cenu „Finanční ředitel roku“ Radou Klubu nominováni:

  • Jiří Šmíd - AVE CZ    (CV)
  • Jiří Matěj – Kofola    (CV)
  • Pavel Chýňava – Linet    (CV)
  • Radomír Šimek – Siemens    (CV)
  • Milan Smutný - Seznam.cz    (CV)
  • Pavel Elis - Pražská energetika    (CV)
  • Pavel Čejka - Komerční banka    (CV)


Při nominaci Rada přihlédla zejména k hospodářským výsledkům firmy, k podílu na řízení a ovlivnění výsledků společnosti nominovaným, ke zvýšení ekonomického výsledku společnosti a k dalším kritériím.
O vítězi rozhodne odborná veřejnost hlasováním na webových stránkách Klubu finanční ředitelů. Odbornou veřejností jsou míněni absolventi vysokých škol (nejlépe ekonomického zaměření popř. příbuzného oboru), kteří aktivně pracující v oblasti finančního řízení na pozicích finanční ředitel, ekonom, ekonomický ředitel, controller, účetní atd. Dále zaměstnanci vysokých škol ekonomického zaměření, pracovníci poradenských firem, auditoři a daňoví poradci, nezávislí ekonomové, analytici a odborní ekonomičtí redaktoři.

Patříte-li mezi odbornou veřejnost, pak neváhejte a podpořte svého kandidáta.
Hlasování končí 1. dubna 2009 ve 12:00 hod. 


 

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy