Operátoři lákají nové uživatele internetu na slevy

22.03.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 22. března (ČTK) - Mobilní operátoři začali lákat nové uživatele internetu na výrazné slevy. Zájemci o rychlé připojení nyní mohou ušetřit až 300 korun měsíčně. Vyplývá to z nabídek firem.

Zřejmě největší měsíční slevu nabízí U:fon, u kterého lze nyní získat přípojku Fofr internetu za 297 korun, což je polovina proti běžné ceně. "Jen za prvních 14 dní jsme zaznamenali dvojnásobný nárůst poptávky po službě U:fonův fofr internet oproti stejnému období v roce 2008," uvedl marketingový ředitel U:fonu Lukáš Antoš.

Vodafone do konce března nabízí novým klientům internet do mobilu na půl roku bez měsíčního paušálu a rychlejší připojení UMTS v části Prahy za cenu pomalejšího GPRS. Telefónica podporuje rozšíření sítě UMTS do Plzně slevou z běžných 832 korun na 600 korun měsíčně.

T-Mobile vsadil na nabídku rychlého připojení v kombinaci nabídkou dotovaných notebooků. Ty lze při závazku využívání internetového tarifu po dobu dvou let pořídit od 999 korun.

Růst počtu uživatelů rychlého internetu se loni podle Českého telekomunikačního úřadu zpomalil. Na konci roku bylo na trhu kolem 300.000 uživatelů rychlého mobilního připojení. ADSL přes pevnou linku používalo kolem 700.000 uživatelů a 400.000 zákazníků mělo internet přes kabel.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK