Věřitelský výbor opět odložil rozhodnutí o prodeji závodů KP

23.03.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Karlovy Vary 23. března (ČTK) - Věřitelský výbor, složený ze zástupců bank a energetických společností, ani dnes nerozhodl o prodeji zbývajících závodů krachující společnosti Karlovarský porcelán (KP). Má o něm znovu jednat v úterý odpoledne, řekl ČTK předseda sklářských odborů Vladimír Kubinec.

Jednání skončilo na dohadování podmínek o nabízené ceně za závody KP. Žádný z návrhů sice nebyl opět odmítnut, ovšem ani akceptován. Kubinec označil tento postup za skandální. "Stovky lidí v KP se snaží za každou cenu udržet už několik měsíců továrny v chodu a jejich snaha je takto ničena," uvedl Kubinec.

Konstatoval, že v případě, že ani v úterý nenastane posun a věřitelský výbor nerozhodne o prodeji, vstoupí razantně do hry odbory. Není vyloučeno to, že přijdou na řadu například různé formy protestů, dodal Kubinec.

Věřitelský výbor zatím rozhodl pouze o prodeji závodu KP v Chodově, který vyrábí růžový porcelán. Za zhruba 25,6 milionu korun ho získala společnost Epiag Lofida - Porcelán CZ Dalovice. Zbývá prodat závody v Nové Roli, Klášterci a Lesově a provoz sítotisku.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK