Orco by mělo zveřejnit svou strategii ve středu 25. března

23.03.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 23. března (ČTK) - Realitní společnost Orco představí svou strategii pravděpodobně ve středu 25. března po uzavření pařížské burzy, tedy po 17:30. ČTK to dnes řekla mluvčí firmy Petra Zdeňková. Obchodovaní s akciemi Orka na pražské burze bylo dnes na 15 minut pozastaveno kvůli silnému růstu ceny.

Kolem 12:40 se akcie Orco obchodovaly za zhruba 124 korun, což znamenalo posílení o více než 23 procent. Vedle pražského trhu se akcie Orka obchodují ještě v Paříži, Varšavě a Budapešti.

Orco minulý týden oznámilo, že se má sejít jeho představenstvo a vybrat nejlepší možné finanční, provozní a strategické možnosti pro další provoz firmy. Ty by měly být co nejvýhodnější vzhledem k současným obtížným podmínkám na úvěrovém trhu i trhu s realitami.

V závěru března by Orco mělo zveřejnit také hospodářské výsledky za rok 2008. Společnost původně jejich zveřejnění plánovala už na minulý týden. Oznámení výsledků však kvůli turbulencím na trhu i uvnitř firmy odložilo.

Analytici oslovení ČTK odhadují, že Orco bude mít za rok 2008 ztrátu přesahující 100 milionů eur, tedy kolem 2,65 miliardy korun. V roce 2007 měla firma čistý zisk 87,5 milionu eur (podle tehdejšího kurzu 2,2 miliardy korun).

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK