HN: Synotu loni stoupl zisk před zdaněním o 80 pct

26.03.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 26. března (ČTK) - Sázkový holding Synot měl v loňském roce celkový obrat deset miliard korun, což je o 20 procent více než v roce 2007. Zisk před zdaněním činil 732 milionů korun oproti zhruba 400 milionů korun v předchozím roce. Hospodářským novinám (HN) to řekla generální ředitelka holdingu Synot Kateřina Luisa Daňhelová. Synot, který sdružuje více než 50 samostatných společností, také plánuje sloučit pod jednu značku své dvě nejznámějších firmy Synot Tip a Synot Lotto, píšou dnešní HN.

Synot Tip, poskytovatel kurzových sázek, loni utržil necelou miliardu korun. Synot Lotto, přední hráč v oblasti interaktivních loterijních terminálů a dalších herních zařízení, si za rok 2008 připsal 3,8 miliard korun.

"Od 1. dubna připravujeme fúzi těchto dvou klíčových společností. Jedním z důvodů je, že chceme vytvořit silnou loterijní společnost a do budoucna se v oblasti loterií profilovat pod touto značkou," řekla HN Daňhelová. "Zároveň vytvoříme společnost, která bude disponovat mnohem širší sítí koncových zařízení a terminálů růžného typu," dodala s tím, že do budoucna by firma chtěla na svých terminálech nabídnout i služby dalšího typu - například placení složenek. Tuto službu dnes nabízí konkurenční Sazka.

Synot Tip patří mezi pětici tuzemských sázkových kanceláří, které počátkem letošního roku nabídly svým sázejícím internetové sázení. "S výsledky, které máme na poli internetového sázení, jsem spokojeni. Naplnily naše očekávání. V současné době sázky na webu tvoří 26 procent," řekla Daňhelová s tím, že kvůli internetu firma nezaznamenal žádný výrazný pokles na své pobočkové síti. V druhé polovině letošního roku chce proto firma rozjet internetové sázení také na Slovensku, kde již působí. Pro rok 2010 pak má v hledáčku rozjezd internetových sázek na Ukrajině.

I na sázkový byznys už ale začíná pomalu dopadat finanční krize. "U našich loterijních společností jsem v lednu a únoru zaznamenali mírný pokles asi o deset procent," řekl HN Daňhelová. Například v Lotyšsku je firma za únor na 60 procentech předpokládaného plánu, píšou HN.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK