AAA Auto loni prohloubilo ztrátu na 750 milionů Kč

26.03.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 26. března (ČTK) - Skupina autobazarů AAA Auto loni prohloubila ztrátu na 28 milionů eur, tedy zhruba 750 milionů korun. To je téměř šestkrát více proti ztrátě 4,8 milionu eur v roce 2007. Za propadem stojí vytvoření opravných položek 12 milionů eur k zásobě aut a nemovitostem, které chce firma letos prodat. Společnost dnes zároveň oznámila, že se dočasně stáhne z maďarského trhu.

Tržby skupiny kvůli nižšímu prodeji aut klesly o 22,5 procenta na 364 milionů eur. Prodej aut klesl o čtvrtinu na 60.557 vozů. Pokles firma zdůvodňuje snížením zájmu o ojeté vozy kvůli ekonomické situaci v regionu.

AAA Auto se loni zcela stáhla z polského trhu, kde vykazovala ztrátu kvůli silnému individuálnímu dovozu ojetin. Letos prodala většinový podíl v rumunské pobočce. Z Maďarska chce na konci března odejít kvůli propadu zájmu o ojeté vozy.

Firma zároveň dodala, že neplánuje stažení akcií z maďarské burzy a plánuje návrat na tamní trh během dvou tří let. Autobazary AAA tak zůstanou v ČR a na Slovensku.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK