ČSA kvůli úbytku cestujících omezí některé linky, jiné ale posílí

26.03.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 26. března (ČTK) - České aerolinie kvůli poklesu zájmu o leteckou přepravu omezí některé linky; na druhou stranu posílí linky s vyšší poptávkou pasažérů. Firma zároveň v létě začne nově létat do ruského Novosibirsku a uzbeckého Taškentu. Novinářům to dnes řekla mluvčí ČSA Daniela Hupáková. Změny se projeví v novém letovém řádu společnosti, který bude platit od 29. března do 24. října.

Nejvýrazněji firma posílí linky do Moskvy, kam bude létat ve srovnání s letním letovým řádem roku 2008 o 18 letadel týdně více, do Ostravy pak o 11 více, do Brna o sedm více. O pět letů přibude na lince do Hamburku, o čtyři do Bělehradu.

Naopak týdenní frekvence letů do Talinnu se sníží o sedm letů, do Amsterdamu budou týdně létat o čtyři letouny méně. Zcela zrušena bude linka do irského Dublinu.

Do třetího největšího ruského města Novosibirsku bude nová pravidelná linka létat dvakrát týdně, vždy v úterý a v pátek, první let se má uskutečnit již na konci dubna. Do Taškentu nabídnou ČSA lety dvakrát týdně, ve středu a v neděli. Nová linka bude létat od začátku června.

V rámci vlastní sítě plánují během platnosti nového řádu ČSA uskutečnit 48.469 letů do 70 destinací v 42 zemích světa. S partnerskými dopravci budou nabízet spojení celkem do 134 destinací ve 47 zemích.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK