Koruna dopoledne stagnovala v blízkosti čtvrtečních úrovní

27.03.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 27. března (ČTK) - Koruna se dopoledne proti čtvrtečnímu závěru obchodovala bez větších změn. V 10:30 lehce oslabila k euru na 27,20 Kč/EUR, mírně slabší byla i k dolaru. Pohybovala se kolem 20,14 Kč za dolar, vyplývá z informací serveru Patria Online.

Stabilizaci na současných úrovních je možné podle odborníků očekávat i v následujících hodinách. "Ovlivnění této klidné situace by mohl přinést až odpolední vývoj na amerických akciových trzích," uvedl Oldřich Myslivec z Patria Finance. Podobně odhaduje další vývoj i Vladimír Pikora z Next Finance. "Trh bude postrádat nové stimuly. Z technického pohledu má koruna více prostoru k posílení než oslabení," konstatoval.

Eurodolarový trh se již třetí den potácí mezi hladinami 1,3490 až 1,3630 USD/EUR bez výrazného trendu a bez výrazných reakcí na jakékoli informace. "Tato situace by se mohla změnit po vydání nových ekonomických údajů v USA dnes odpoledne, která zahrnují údaje o osobní spotřebě a index spotřebitelské důvěry Michiganské univerzity za březen," naznačil Myslivec.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK