Škoda chce znovu vyrábět i v sobotu, zřejmě přijme nové lidi

30.03.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Mladá Boleslav 30. března (ČTK) - Mladoboleslavská automobilka Škoda Auto znovu zvažuje zavedení pracovních sobot. Může za to zvýšená poptávka po jejích vozech především na trzích v zemích, které zavedly šrotovací prémii. Firma by však sobotní výrobu musela řešit zřejmě prudkým zvýšením počtu agenturních pracovníků, řekl dnes ČTK předseda škodováckých odborů Jaroslav Povšík.

"V současné době připravujeme různá pásma přesčasů a v pátek jsem se dozvěděl, že firma zvažuje znovu i pracovní soboty," řekl Povšík. Podle serveru iDnes.cz by mělo jít o pět pracovních sobot. "Firma na to ale nemá dost zaměstnanců, muselo by se to řešit raketovým nárůstem agenturních dělníků," podotkl Povšík.

Firma kvůli celosvětové krizi a poklesu poptávky počty agenturního personálu od loňského podzimu snižovala, nyní dělá ve Škodovce asi 600 převážně zahraničních agenturních pracovníků. Jejich počet by se měl podle Povšíka zvýšit až o 1000. Jde zejména o mladoboleslavský závod, kde se vyrábí motory a převodovky, o něž je nyní velký zájem. Loni firma zaměstnávala 26.695 lidí.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK