Dvořák: Nova vypne analog v Praze, pokud budou diváci připraveni

31.03.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 31. března (ČTK) - Televize Nova je na konci dubna připravena vypnout své analogové vysílání v Praze, pokud budou splněny podmínky v takzvaném Technickém plánu přechodu. Jednou z nich je připravenost diváků na digitální vysílání. Na konferenci Kulatý stůl o digitalizaci to uvedl generální ředitel Novy Petr Dvořák. Zároveň by podle něj měla být digitálním signálem pokrytá celá Praha, aby diváci o signál Novy nepřišli.

"Praha by měla být na vypnutí připravena, a když ano, tak nevidíme problém vypnout," uvedl Dvořák. Podle něj stát o digitalizaci nedostatečně informuje. Nova si v současnosti dělá v rámci Asociace televizních organizací vlastní průzkum, jak jsou lidé na vypínání analogového vysílání v Praze připraveni. Výsledek bude znát na konci dubna a podle něj se zřejmě rozhodne.

Podle technického ředitele TV Prima Patrika Slavíka není nejšťastnější začínat s vypínáním analogu v Praze, kde je velká koncentrace společných antén. Jejich připravenost na příjem digitálního signálu pak závisí na vlastnících domů.

Svůj záměr vypnout analogové vysílání 30. dubna v Praze dosud deklarovala jen Česká televize. Praha je první velkou oblastí, kde má být analogové vysílání vypnuto. Na většině území má skončit analogové vysílání do listopadu 2011.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK