Nový kanál Prima Cool začne ve středu vysílání hororem

31.03.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 31. března (ČTK) - Nový kanál televize Prima s názvem Prima Cool začne ve středu v podvečer vysílání hororovým seriálem o upírech Angel. Program spustí Prima v 18:05; po upírech bude následovat kreslený seriál Futurama z dílny tvůrců legendárních Simpsonových. Oznámila to mluvčí televize Jana Kocová.

"Prima Cool je pro všechny, kteří mají rádi zábavu, napětí a adrenalin," uvedl ředitel Primy Marek Singer. Ředitel nového programu Gordon Lovitt doplnil, že kanál se zaměří především na "kultovní seriály a šokující zábavu". Program chce naplnit díly, která mohl český divák dosud sledovat údajně pouze na internetu.

První týden bude Cool vysílat zhruba mezi 18:00 a půlnocí, v sobotu zahájí program anglickým fotbalem o něco dříve. V dalších dubnových týdnech se vysílání rozšíří; ve všední dny bude začínat v poledne a o víkendech v devět hodin ráno. Kromě upírů, fotbalu a komediálních seriálů nabídne například zábavnou show o vědě Brainiac nebo pořad o automobilech Top Gear.

"Chtěli bychom zasáhnout nové diváky, kteří se zatím na Primu dívají okrajově, což bývá často citovanou slabinou televize. Komerčně to pro nás je do budoucnosti zajímavé," řekl nedávno Singer. Program má nabídnout alternativu k hlavním večerním pořadům velkých českých televizí.

V současné době má Prima Cool pětiletý strategický plán. Reklamní kampaň na nový kanál začala v neděli 8. března. Signál televize se bude šířit digitálně, sledovat ji bude možné prostřednictvím satelitu, kabelu i digitálního multiplexu.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK