Soud předběžně zakázal O2 posílat informace o konci seznamů

31.03.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 31. března (ČTK) - Městský soud v Praze vydal předběžné opatření, ve kterém zakazuje Telefónice O2 dále rozesílat údajně zavádějící informace o ukončení vydávání tištěných telefonních seznamů. Proti informování se ohradila společnost Mediatel, podle níž mohla informace nesprávně vzbudit dojem, že přestanou vycházet Zlaté stránky. Informoval o tom dnes Mediatel ve zprávě pro tisk. Telefónica se podle mluvčího Martina Žabky odvolá.

"Pouze jsme naše klienty informovali o tom, že se nebudeme podílet na vydávání tištěného telefonního seznamu, jehož vydáváním jsme byli vždy pověřeni Českým telekomunikačním úřadem. Naopak Mediatel poškozuje nás, kdy se prostřednictvím mediální kauzy snaží zviditelnit," řekl ČTK Žabka.

Soud uložil O2 přestat rozesílat dopis, který obsahuje větu: "Dovolujeme si Vás informovat, že v letošním roce společnost Telefónica O2 Czech Republic, a. s., nebude vydávat tištěný telefonní seznam v podobě, jakou jste znali doposud (Zlaté stránky)". Telefónica bude podle Žabky dopis dál rozesílat v upravené verzi.

"V tuto chvíli je naším největším zájmem, aby naši zákazníci i uživatelé pochopili, že tištěné Zlaté stránky budou i nadále vycházet," uvedla generální ředitelka Mediatelu Kimberli Lewisová.

ČTÚ na konci minulého roku rozhodl, že Telefónica již nemusí tištěné telefonní seznamy vydávat a může o telefonních číslech informovat jiným způsobem. Dosud byly tištěné seznamy vydávány dohromady s komerční přílohou Zlaté stránky. Mediatel vydává Zlaté stránky od roku 1992.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK