AAA v ČR začala nabízet za jakékoliv auto protiúčtem až 50.000 Kč

31.03.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 31. března (ČTK) - Tuzemské autobazary AAA Auto ode dneška nabízí za jakékoliv pojízdné auto na protiúčet 10.000 až 50.000 korun. Jedinou podmínkou je, aby majitel auto vlastnil již v minulém roce, uvedla firma. Podobnou možnost zavedl od pondělí konkurenční bazar Auto Esa. Ten poskytuje při nabídce auta protiúčtem slevu 300 až 1000 eur, tedy až 27.000 korun v případě nákupu vozu v ceně nad 80.000 korun.

Nabídka odkupu jakékoliv ojetiny podle firmy fungovala na Slovensku, kde ji AAA Auto zavedla před měsícem jako alternativu k vládnímu šrotovnému. Za jedno auto nabídla 500 až 2000 eur (texy až zhruba 54.000 Kč). Za týden od zavedení nabídky společnost prodala 300 aut, což bylo dvakrát více než v předchozím týdnu.

Nabídka bude platit ve všech 16 autocentrech v Česku. Poskytnutí slevy je podle zástupců firmy časově omezeno a je vázáno na financování nákupu jiného vozu v AAA s vybranými partnery. Zákazník také musejí uhradit poplatek za převod vozu.

Výkup starého vozu i vyřízení úvěru na nový vůz je podle mluvčího Milana Smutného možné stihnout během jediného dne, často i během pár desítek minut.

Tzv. šrotovné, tedy příspěvek na nákup nového vozu při sešrotování minimálně devět let starého auta, zavedla zhruba polovina zemí EU včetně Slovenska se záměrem podpořit obnovu vozového parku a automobilový trh. V Česku opatření vláda nezavedla, ale prosazuje jej opoziční ČSSD.

Autobazary AAA se loni propadly do ztráty kolem tři čtvrtě miliardy korun, letos čekají návrat k zisku. Skupina loni a letos zavřela všechny pobočky v Polsku a Maďarsku a prodala většinu v Rumunsku. Nyní se chce soustředit pouze na český a slovenský trh.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK