Akcie v USA dopoledne rostly díky bankám

31.03.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 31. března (ČTK) - Akcie na newyorské Wall Street dopoledne rostly, přestože na trh přišly nepříznivé ekonomické údaje. Trhu pomohlo obchodování v Evropě a zájem o emise bank a technologických titulů. Vypadá to, že březen bude pro americké akcie nejlepším měsícem za šest let.

Index Dow Jones v poledne newyorského času stoupl o 1,4 procenta na 7630 bodů. Na technologickém trhu se index Nasdaq Composite v 18:00 SELČ zvýšil na 1527,5 bodu se ziskem 1,7 procenta.

Poslední čísla ukázala, že se v lednu opět propadly ceny jednogeneračních rodinných domů. Ekonomická aktivita na Středozápadě navíc za březen klesla více, než se očekávalo, a spotřebitelská důvěra se stále nachází blízko historického minima.

Technologické tituly podpořily trh díky dohodě mezi společností Walt Disney a internetovým Googlem. Jeho divize webového videa YouTube bude smět zveřejňovat produkci filmového studia za podpory reklam. Emise Googlu díky tomu posílila o 2,1 procenta a Disney o 1,5 procenta.

Nálada v bankovním sektoru vzrostla poté, co se britská Barclays odmítla zapojit do vládního programu na ochranu aktiv. Přispěl i Fortis, který nastínil svou budoucnost jako životaschopná pojišťovací skupina, napsala agentura Reuters. Polední hodnoty indexů jsou z Yahoo! Finance.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK