SOS Orco: Další odložení oznámení výsledků Orka je zklamáním

01.04.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 1. dubna (ČTK) - Menšinoví akcionáři realitní společnosti Orco jsou podle svého tiskového prohlášení značně zklamáni z dalšího odložení zveřejnění loňských výsledků hospodaření firmy. Nelíbí se jim ani to, že o tom firma v úterý informovala až ve večerních hodinách, uvedlo Sdružení akcionářů SOS Orco v tiskové zprávě. Společnost v úterý již podruhé odsunula zveřejnění neauditovaných výsledků svého loňského hospodaření, a to na 7. dubna. Auditované hodlá oznámit v půlce května.

"Předpokládali jsme, že výsledky budou špatné, ale způsob, jakým se vedení firmy chová ke klientům společnosti, k investorům, k financujícím bankám i k vlastním akcionářům je ještě horší," uvedl předseda sdružení menšinových akcionářů SOS ORCO Luboš Smrčka. Management Orka podle něj již zřejmě delší dobu věděl, že původně slíbený termín 31. března nesplní.

Podle Smrčky sdružení zastupuje něco přes deset procent akcionářů společnosti a na konci dubna chce na valné hromadě zastupovat asi pětinu hlasovacích práv.

Původní termín zveřejnění výsledků Orco stanovilo na 17. března. Představenstvo firmy však dalo podnět k hloubkovému přezkoumání provozních a strategických možností firmy, což prezentovalo jako důvod k odložení oznámení výsledků. Společnost tehdy současně oznámila, že zveřejnění výsledků posune na konec měsíce, oficiálně termín ale nikdy nepotvrdila. Minulý týden Orco oznámilo, že v Paříži zažádalo o soudní ochranu před věřiteli.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK