Některé prodejny Tesco budou zásobovat auta na zemní plyn

05.04.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 5. dubna (ČTK) - Společnost Tesco Stores ČR začala při zásobování některých svých tuzemských obchodů využívat dodávkové automobily poháněné stlačeným zemním plynem. První tři auta s nosností 3,5 tuny na alternativní pohon nyní vozí zboží do tří prodejen v centru Prahy a Tesco jimi hodlá zásobovat i obchody v Brně.

"Auta na alternativní pohon jsou vhodná zejména pro zásobování menších prodejen ve městech, kde jakýkoliv motor spalující fosilní paliva vykazuje nejen velkou spotřebu pohonných hmot, ale i samozřejmě vysoké znečistění životního prostředí," sdělil ČTK ředitel postřižínského distribučního centra Tesco Tomáš Kubza.

V pilotní fázi Tesco do provozu zavedlo tři auta poháněná stlačeným zemním plynem v Praze, která budou zásobovat kromě malých prodejen Tesco Expres také obchodní dům na Národní třídě. "Postupně počítáme i se zásobováním dalších menších prodejen, které plánujeme otevřít nejen v Praze, ale i v Brně. Prvními z nich budou pražské Expresy Moskevská a Táborská a brněnský Špalíček. Zároveň počítáme s navýšením vozového parku přibližně o dalších deset vozů," uvedl Kubza.

Společnost Tesco Stores ČR vstoupila na tuzemský trh v roce 1996 a nyní v České republice provozuje celkem 113 obchodů, mezi kterými je 59 hypermarketů, 42 supermarketů, šest prodejen Tesco Expres a šest obchodních domů. Tesco má v Česku také 18 čerpacích stanic.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK