iHNed.cz: Central Group koupil sídlo operátora O2 za 350 mil. Kč

05.04.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 5. dubna (ČTK) - Realitní společnost Central Group Dušana Kunovského koupila za necelých 13,7 milionu eur (zhruba 350 milionů korun) od operátora Telefónica O2 jeho bývalé sídlo v Olšanské ulici na pražském Žižkově. Píšou o tom Hospodářské noviny na svém serveru iHNed.cz s tím, že jim tuto informaci potvrdil výkonný ředitel Central Group Aleš Novotný. Developer chce na tomto místě vystavět nový rezidenční projekt za asi šest miliard korun.

Kancelářské budovy lemující ulici budou strženy a na jejich místě má vzniknout Central Plaza se sedmi stovkami luxusních bytů. Rezidence se objeví na trhu za tři až čtyři roky, tedy až po očekávaném ukončení realitní krize, napsal server iHNed.cz.

O záměru prodat své bývalé sídlo v Olšanské ulici informoval operátor již letos v lednu. Prodávané nemovitosti zahrnují pozemek v Olšanské ulici číslo 4 o rozloze 12.500 metrů čtverečních určený k zástavbě a dvě administrativní budovy bývalého sídla společnosti v Olšanské ulici číslo 3 a číslo 5. Firma loni prodala nepotřebné nemovitosti za více než čtyři miliardy korun. Výhledově si chce ve svém portfoliu ponechat jen budovy klíčového významu a také budovy s vysokým využitím.

Telefónica O2 je ze 70 procent vlastněna španělskou skupinou Telefónica, zbytek akcií se obchoduje na volném trhu. Firma měla na konci minulého roku 5,26 milionu zákazníků v mobilní síti a 1,9 milionu pevných linek.

Společnost Central Group byla založena v roce 1994. Mezi její současné projekty patří například pražský Zličín, kde chce v několika etapách postavit kolem 1400 bytů.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK