ČSOB Pojišťovna spouští nový fond pro životní pojištění

07.04.2009 | , ČSOB Pojišťovna
Tiskové zprávy


ČSOB Pojišťovna reaguje na změnu potřeb svých klientů. Ti nyní hledají více pojistné ochrany a požadují zajištění při zhodnocování svých peněžních prostředku – proto jim ČSOB Pojišťovna nabízí nový Garantovaný fond pro IŽP Variace. Novinkou je také rozšířené pokrytí rizik u úrazového pojištění.

V posledních měsících pozoruje ČSOB Pojišťovna změnu v požadavcích svých zákazníků. „Lidé si nyní uvědomují ještě více, že potřebují krýt finanční rizika. Už nemohou počítat s tím, že jím budoucí náklady pokryje rostoucí plat nebo hodnota nemovitostí. Navíc se ukazuje, že životní pojištění je jeden z nejbezpečnějších finančních produktů na trhu,“ vysvětluje změny v chování Wim Guilliams, ředitel životní divize ČSOB Pojišťovny.

Proto se ČSOB Pojišťovna rozhodla od dubna rozšířit nabídku fondů pro Investiční životní pojištění Variace o Garantovaný fond. Ten se řídí pravidly pro universální životní pojištění s garancí a pro letošní rok má základní vyhlášenou sazbu 2,4 % pro běžně placené pojistné a 1,55 % pro mimořádné pojistné (základní sazba se vyhlašuje ročně a vždy musí být v nezáporné výši). Výnos bude navíc navýšen o zhodnocení v závislosti na výkonnosti fondu. ČSOB Pojišťovna tak očekává zhodnocení pro své klienty ve výši okolo 4 % pro běžně placené a nad  3,00 % pro mimořádné pojistné za rok 2009.

„Pro ilustraci - zhodnocení životního pojištění Spektrum za loňský rok představovalo 5,2 %. Takové zhodnocení je velmi nadstandardní, “ dodává Wim Guilliams.

Druhou zásadní novinkou je i zavedení krytí nových rizik v oblasti úrazového pojištění. „Nově budeme poskytovat dvojnásobné plnění v případě smrti při dopravní nehodě a dvojnásobné plnění v případě smrti při dopravní nehodě nebo sportu. Nově krytá rizika obsažená v pojištění Variace a Spektrum jsou unikátní, neboť v této podobě je nenabízí žádná z pojišťoven na českém trhu,“ uzavírá Wim Guilliams.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy