AWD Česká republika potvrzuje trend rostoucí poptávky po svých službách, z plánovaných 760 nových pracovníků jich přijala již přes 200

15.04.2009 | , AWD
Tiskové zprávy


V důsledku výrazného růstu poptávky převážně bonitních klientů po svých službách oznámila na počátku roku společnost AWD Česká republika, dceřinná společnost evropské jedničky v oblasti správy privátních financí AWD Holding, rozsáhlou expanzi s náborem až 760 nových pracovníků v celé České republice.

Od té doby přijala již přes 200 lidí, kteří do AWD Česká republika přišli zejména z bankovního sektoru a z pozic středního a vyššího managementu.
„V prvních měsících jsme zaznamenali velký zájem o práci u nás především ze strany velmi kvalitních bankovních poradců,“ říká Ing. Michal Pyšík, generální ředitel společnosti AWD Česká republika, a pokračuje: „AWD Česká republika znamená pro tyto bankovní poradce nejen další perspektivní krok v jejich kariéře, ale najdou zde také jistotu a kvalitu, které v této době mnohdy ve svých bankách ztrácí. Důkazem kvality je mimo jiné i vítězství AWD v prvním nezávislém průzkumu finančního poradenství, který proběhl v průběhu loňského roku, a ve kterém společnost AWD porazila také všechny renomované banky.“
V roce 2008 figurovalo v žebříčku MF Dnes mezi TOP dvaceti zaměstnavateli šest bank, letos se zde umístily pouze dvě banky. AWD Česká republika by se umístila mezi TOP zaměstnavateli ve finančnictví na třetím místě. Tento výsledek jasně poukazuje na perspektivnost oboru privátního finančního poradenství i v době krize.

Každý zájemce o práci v AWD musí mít převážně vysokoškolské vzdělání. Nejprve zájemci procházejí náročným výběrovým řízením, kdy je postupnými kroky zjišťována jejich motivace, analytické a komunikační schopnosti či dynamika osobnosti, což jsou nezbytné parametry úspěchu ve společnosti AWD. Přijatí uchazeči poté absolvují dvouměsíční proces zapracování a následné odborné vzdělávání. Průměrné příjmy poradců se v roce 2008 pohybovaly ve výši 86 600 Kč měsíčně. Příjmy na manažerských pozicích dosáhly v loňském roce výše 143 000 Kč.

„V následujících měsících ekonomové očekávají další silný růst finančního trhu. Předpokládáme proto další nárůst zájmu po našich službách. I nadále tedy hodláme v průběhu roku přijmout dalších více než 500 nových pracovníků,“ dodává Ing. Michal Pyšík, generální ředitel společnosti AWD Česká republika.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy