Bratislavská továrna Volkswagenu v pondělí obnoví výrobu

19.04.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Bratislava 19. dubna (ČTK) - Bratislavský závod německé automobilky Volkswagen v pondělí naplno obnoví výrobu vozidel. ČTK to řekl šéf podnikových odborů Zoroslav Smolinský. Továrna spustí produkci po dvoutýdenní odstávce, ke které přikročila kvůli poklesu poptávky v důsledku světové hospodářské krize.

"V pondělí se opět naplno rozběhne výroba všech modelů," řekl Smolinský. Továrna, která vyrábí tři dražší terénní modely VW Touareg, Porsche Cayenne a Audi Q7 i rodinné automobily Škoda Octavia, přerušila na několik dnů produkci i v únoru. Výroba v podniku bývá rovněž každý rok na několik dnů plánovaně zastavena během letních prázdnin.

Společnost začátkem roku oznámila, že nabízí svým zaměstnancům sedm měsíčních platů a další odměny za dobrovolný odchod z podniku. Volkswagen zaměstnává na Slovensku zhruba 7500 lidí.

V loňském roce výroba bratislavské továrny v důsledku hospodářské krize klesla na zhruba 188.000 automobilů z přibližně čtvrt milionů vozů v roce 2007. Továrna se nyní uchází o výrobu menšího rodinného modelu, vedení koncernu Volkswagen však o jejím umístění ještě definitivně nerozhodlo.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK